søndag 23. juni 2013

Nå blir det en ukes kveitefiske

Kl. 15 i dag går flyet til Andenes og 8 karer skal fiske kveite i en uke hos Andøy Fjordfiske.

Gleder meg enormt til fisket og å oppleve Nord-Norge med midnattssol og den fantastiske naturen.

Forhåpentligvis får vi like bra fiske som i fjor. Da fikk vi 12 kveiter. Tre på pluss minus 40 kilo, en på ca 20 og resten på rundt 10.

Kveita på bildet ble tatt på dag to i fjor av Joachim Braathen Schedel og var på over 40 kilo.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Kan dere som har fått kveite fortelle litt om vilken dybde og vilken sluk dere brukte, og hvordan dere fisket? store rykk opp og ned med stanga eller bare små napp?
Er litt lei av og fiske etter småfisk med 40g sluk og europris stang, pluss det duger jo ikke dersom man skulle få ein sværing på kroken, så jekk til innkjøp av havstang og tenker at det vil vere mer morro og fiske etter litt stor fisk, og er ivrig på og få mi første kveitefiske, må man uti havgapet eller får man dem inni fjordene og? blir 200g sluk forlite?

Tom Høgseth sa...

Hei. Vi fisker med jigger, feks Storm, på ca 15-20 cm. Bevegelsene skal ikke være store. Man skal ikke pilke. Slipper jiggen til den slår i bunn og sveiver opp noen meter. Jiggen beveges rolig opp og ned i små bevegelser i et par minutter. Jiggen heves noen meter og fiskes der et par minutter osv til jiggen er helt i overflaten. Fisker også med sild og makrell i ferdige tackler som vi kjøper. Fiskes på samme måte som jigg.
Vi fisker fra drivende båt. Det kan være lurt å ha drivanker foran og evt bak for å stabilisere båten og kontrolle farten. Fin fart er 1-2 knop. Vi har fått flest kveiter på 20-40 meter vann. Platåer og renner er hotte steder. Det er fint om det er litt strøm. Har fått fisk både før og etter flo.