lørdag 22. oktober 2016

Ørret og laks: Superenkel oppskrift



Min fiskemakker Tord Fladeby tipset meg om denne oppskriften som du lager på 10 minutter.

Ingredienser: 
  • Skinnfri ørret- eller laksefilet i passe porsjonsstykker
  • Fersk pasta
  • 3 dl creme fraiche. Kjøp den deilige med 35 prosent fett
  • 2-3 spiseskjeer soyasaus, feks kikkoman
  • Salt og pepper
  • Kruspersille

Kok pasta som anvist på pakka. 

Bland soysaus sammen med creme fraichen. 

Krydre filetene med salt og pepper på begge sider. Stek filetene i panna på medium varme med rapsolje eller smør til de er nesten halvt gjennomstekt. Snu filetene og stek dem kort. Hell over creme fraiche-blandingen og la det syde på lav varme til fisken er passe gjennomstekt. Dette tar kort tid og jeg vil heller ha fisken for lite enn for mye stekt. 

Server pasta, fisk og sausen med litt kruspersille på toppen. Spis og nyt gjerne med en lett rødvin eller øl. Skål!

Ingen kommentarer: