tirsdag 27. mars 2018

Eventyrlig laksefiske i Østersjøen

STORLAKS:
Lone Christiansen med laks på nesten 14 kg.

 Foto: Ola Hågensen

Nå er det litt over en måned til Trolling Master Bornholm starter, og jeg kjenner at fiskesuget begynner å bli farlig stort. Det blir ikke bedre av å lese rapportene fra påskeferierende nordmenn, svensker og dansker som drar laks i Østersjøen med metoden trolling, moderne dorgefiske.

Team Fisherman fra Elverum bestående av Ola Hågensen og Lone Christiansen er ett av de norske teamene som jakter sølvblank laks. Kjæresteparet er på Bornholm hvor de deltar i Påsketreffen arrangert av Mellsted Trolling Center. I dag gikk det riktig så bra til tross for mye vind og snøbyger.

Les også: Bli en trollingmester i Østersjøen

Allerede ved soloppgang hadde de begynt å sette ut stenger med diverse sluker hengende i enden, og de rakk ikke få ut alle stengene før den første laksen hugg ute ved Gavlbanken, ca 8 nautiske mil rett vest for Rønne på Bornholm.

Ca kl. 14 kom dagens høydepunkt. Et klokkerent trippelhugg på stenger fisket i overflaten midt i en snøbyge. Rutinerte Lone tok seg av den største laksen som etter hvert havnet i håven. Den var hele 110 cm og ble veid til 13,96 kg i land. Ola og Lone mistet en av laksene, men fikk også opp en laks til av mindre format. Stor glede i båten.

- Hva fikk dere den på, og på hvilket dyp og i hvilken fart?

- Den tok en blå Toby i overflaten. Denne sluken har fanget bra på denne turen. Farten var ca 2,2 knop og det var 2,6 grader i vannet, skriver Ola Hågensen til meg.

LAKSE-LOKKER:
Storlaksen tok en Toby Magnum. Dette er også
en av Team Propells favoritter. 

Ola forteller at laksen på nesten 14 kg er den største hittil på turen. Fisken kjempet hardt og hadde flere utras under båten. Team Fisherman har også fått to lakser til over 11 kg i løpet av fiskedagene. De veide 11,1 og 11,48 kg.

- Hvor mange dager har dere fisket?

- 5 dager. Det er helt vilt. Fire ganger har vi hatt dobbelthugg.

Det er også mange andre norske team som har hatt bra fiske i Østersjøen, og en del har gått ut fra Ystad og Kåseberga på svensk side.

Team Sofia: Slik vant vi Trolling Master 2017
Følg Team Fishermans blogg, eller følg fisket deres på Facebook
Lik og følg Team Propell på Facebook

Under kan du se en kort video hvor Lone Christiansen fighter den store laksen. 


Les mer om: Laks | Østersjøen