søndag 1. juli 2018

Christian fikk praktørret på Mjøsa

Alle foto: Christer Nannestad
og Christian August Juel

Det er flott å våkne opp til fint vær som nå. Det er like flott å se bilder av ørreter som den på bildet over. Natt til søndag fikk Christian August Juel fra Hurdal sitt livs ørret - ihvertfall hittil. Ørreten ble veid til 8120 gram og lengden målt til 86 centimeter. Det gir en kondisjon på hele 1,28.

Midt på natta skrev Christian følgende på Facebook: - For en helg! Dro rett fra godt resultat på Femund til Mjøsa, og tok denne på 8120 gram. Stod på Femunden og snakket om kakking av stor fisk og sa at den første store skal man ta, og så slippe de neste tilbake. Nå har jeg tatt den og skal prøve å etterleve min mening.

FANTASTISK ØRRET:
Christian August Juel kommer ikke
til å glemme denne fangsten.

- Når fikk du den, og på hva?


- Vi satte ut på Morskogen og holdt oss i sør. Fikk snart kontakt med en diger fisk som jeg er 95 prosent sikker på var ørret, men den slapp dessverre etter 5 minutter. Det var så mye fisk ved Feiring sør som jeg aldri har sett på ekkoloddet på grunn av vind som hadde stått på. Vi lot området hvile til kl. 01.00. Med en gang vi kom på samme track så smalt det på en svart Koppello med 15 gram bly på planerboardet, og jeg kjente at det var stor fisk. 

Christian forteller at de var inne på bare 9 meters dyp da ørretkjempen tok. 

MJØSA-FAVORITT:
Denne Kopelloen ble for
fristende for storørreten. 

- Den rullet seg en to tre ganger i overflata, men jeg fikk pumpet den greit inn mot båten. Når man ser ryggfinna i overflata så vet man at det er en kjempe. Den stod på en 3-4 meter og var tung de siste meterne. Fighten tok 15 minutter. 

Det var først når de fikk løftet opp håven de virkelig så hvor diger ørreten var. Da var klokka 01.30. Dette var Christians første punding (mjøsørret på over 6 kg).

- Hvordan var følelsen da fisken var sikret?

- Det var emosjonelt. Blanding av banning, glede og kanskje en liten tåre etter så mange timer. Var sliten og halvveis apatisk. Prøvde å fiske etterpå, men glemte å sette ut en stang. Kjente at jeg ikke trengte å fiske og heller kjenne på lykkefølelsen, skriver Christian til meg. 

Christian og makker Christer Nannestad skriver også at de tok 3.-plassen i Femunddraget. Den er én av delkonkurransene i Raymarine-cupen. Christian har tydeligvis siktet seg inn på pallen i år. Også i Mjøsa Ørretfestival fikk han en 3.-plass.

PALLPLASS:
Christer Nannestad og Christian August Juel
 ble nummer 3 i Femunddraget. 

- Hvordan var fisket på Femunden?

- Det blåste friskt i Engerdalen, men stod på det at vi skulle fiske rundt Sollerøya. Bare 3 andre båter tok sjansen tidlig der, og vi fikk jevnt bitt frem mot kl 03.00. Vi kom inn og den ene etter den andre hadde blanket eller kom med et par fisk. 

Selv om Christian og Christer hadde satt ut et par små ørreter som ville vært tellende holdt det til en 3.-plass av 74 startende i konkurransen. 

Mjøsfiske etter storørret: Les eksperttipsene

Du kan stille i 5 delkonkurranser i Raymarine-cupen. 3 av de beste konkurransene teller, og i tillegg må du stille i Mjøsa Trollingfestival arrangert av Øvre Romerike Trollingklubb på Viken i august for å kunne få premie (denne konkurransen teller også i sammendraget). Du finner mer informasjon på Raymarinecup-bloggen.

Les også: Veldig bra fiske på Mjøsa
Lik og følge gjerne @teampropell på Facebook

Les mer om: Mjøsa | Ørret

Fisket på Mjøsa kan være knallbra, men det er ikke alltid ørretene vil bite. Noen ganger følger bare fisken etter - lenge: