torsdag 5. juli 2018

AluForce vil lage den perfekte trollingbåten

ALUFORCE 740:
Dette er originalutgaven uten toalettrom.

Alle foto: AluForce

Det er målet til det tyske firmaet AluForce som nå etablerer seg for fullt i Norden med sine aluminiumsbåter. Den nye modellen AluForce 740 Pilothouse Trolling-Edition skal også tilpasses slik at den egner seg til familiebruk.

Trolling-Edition-utgaven tar utgangspunkt i den vanlige AluForce 740-en, og det sveises og tilpasses nå på høygir på første eksemplar i lokalene i St. Petersburg i Russland.


UTVIKLING: Sveisere jobber med den første
 utgaven av AluForce 740 Trolling-Edition.

Joerg Rieckhoff som leder AluForce har bedt trollingfiskerne Peter Andersson fra Sverige, Matthias Schmidt i «Team Just Smile» fra Tyskland og undertegnede Tom Høgseth om innspill og råd til den nye trollingbåt-utgaven.

You can read the blog post in english here

Peter Andersson driver også Bromölla Marin och Fiskecenter og skal etter planen bli den første svenske forhandleren av AluForce-båtene. Fra før er det også en forhandler i Finland.

BREDT DOLLBORD: God plass til å montere
 feks skinner til dyprigger og stangholdere. 
Bildet er tatt før topprekka er sveiset på. 

TOPP SIKKERHET:
Det blir til sammen 90 cm fra dørken
 og opp til toppen av rekka.

Den største forskjellen på trollingutgaven og den vanlige 740-en er høyere reling rundt båten. Den skal bli ca 90 centimeter høy for å gi et trygt og godt akterdekk. Dollbordet er også bredt og tanken er at feks Cannons monteringsskinner kan monteres her. Det blir da enkelt å montere og demontere feks dyprigger og stangholdere. Med enkle håndgrep kan trollingbåten gjøres om til familiebåt.

Det sees også på en løsning med dør ut til badeplattformen, og en rekke rundt badeplattformen slik at man kan stå der og håve fisk. En annen ide er å få laget stigen på badeplattformen som en integrert del av rekka og at den også kan felles ut i vannet ved bading/redning.

AKTERDEKK: Fine lagringsrom. 

BENKER: Her står batteriene og det er
lagringsplass. Det sees på mulighet for å få benken
 smalere slik at det blir plass til dør
ut til badeplattformen. 

En av opsjonene som allerede er tilgjengelig på 740-en er utfellbare benker på akterdekket slik at det både er egnet til fiske og familiebruk. Joerg Rieckhoff sier at han er åpen for innspill som kan gjøre båten enda bedre egnet for trollingfiske.

- Hvor mange 740-er har dere laget så langt?

- Totalt 7, men bare 2 med toalettrom fordi det er den nyeste modellen. Vi bygger 4-6 båter per måned nå og kan øke dette, sier Rieckhoff.

Han understreker at det ikke er noe mål for AluForce å masseprodusere båter, og at hver enkelt kunde kan påvirke løsninger på sin egen AluForce-båt.

Her kan du lese hva AluForce selv skriver om trollingutgaven på Facebook.

HÅNDARBEID: Sveisingen ser veldig bra ut.

AluForce 740-ene kan fåes både med og uten eget toalettrom. Hytta er noe forlenget på båtene med toalettrom.

Denne båten liker jeg veldig godt. Den ser ut til å oppfylle det meste av det jeg er ute etter. Ser bra ut til trolling, og den bør dekke behovene for familie- og feriebruk også. Her kan du få pentry og kjøleskap og bord inne hvor det er mulig å sitte 2 voksne med god plass. Det er mulig å sitte 4 rundt bordet, men da blir det litt trangt, ifølge Joerg Rieckhoff. Prisen er også lavere enn det en del av konkurrentene som selger aluminiumsbåter opererer med.


INTERIØR:
Ifølge AluForce kan det velges
forskjellige farger på interiøret. 

Det kan sove to voksne foran i båten. Bordet og benkene inne kan gjøres om til seng for 1 voksen eller 2 barn, opplyser AluForce. Ute er det mulig å sitte 6 rundt et bord. Toalettrom er et must om man skal ha med damene. Her kan du velge å ha egen septiktank, eller bare sette inn et av de nye forbedrede kjemiske toalettene om du ønsker det. Det blir selvsagt rimeligere.

Les også: AluForce 710 Pilothouse - tøff fiskebåt

Båten er også smal nok til å trekkes på tilhenger på norske veier, og den ser veldig solid ut. Understreker at jeg bare har sett bilder av den og ikke har prøvd båten. Peter Andersson har derimot prøvd AluForce 710 i sommer, og han var veldig fornøyd. Den har nesten identisk skrog som 740-en bortsett fra den forlengede badeplattformen.

740 MED TOALETTROM:
Kabinen er noe forlenget. 

Fakta: Aluforce 740 Pilothouse

 • Total lengde: 740 cm
 • Lengde på skrog: 700 cm
 • Bredde: 250 cm
 • Vekt tom: 1250 kg
 • Maksvekt: 2188 kg
 • Høyde: 235 cm
 • Bensintank: 250 liter
 • Lastekapasitet: 750 kg
 • Maks antall personer: 6
 • Maks motorisering: 2 x 175 HK eller 1 x 350 HK
 • CE-certifisert: Ja
 • Skrogvinkel: 21 grader
 • Ferskvannstank: 80 liter (valgfritt)
 • Standard utsalgspris i Tyskland: 51.000 euro uten toalettrom
 • 53.800 euro med toalettrom
Alle opplysninger fra AluForce sin hjemmeside og fra Joerg Rieckhoff

Ukjent med trollingfiske? Les mer her
Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook
Les mer om: AluForce | Båter | Båttester