tirsdag 28. mai 2019

AMT 215 PH er Team Propells nye båtKarnicen er solgt og ny båt innkjøpt. Valget falt på AMT 215 PH (ny overligger fra 2018) med en helt ny 200 HK Honda kjøpt hos Krogstadfjorden Marina i Råde. Har fått testet den tre økter på Mjøsa foreløpig.

En av dagene blåste det godt og jeg dro på rett mot enmetersbølger fra sør. Det taklet båten minst like godt som det knallgode skroget jeg er vant til fra Karnicen. Båten har et utall av forvaringsrom og luker, og kvaliteten er meget god helt ned på detaljene. Jeg er veldig fornøyd så langt. 

Denne gangen har jeg kjøpt Simrad-elektronikk. Det sitter innfelt en 12 tommers Simrad NSS EVO3 i dashboardet. Autopiloten er en Simrad AP44 med Precision 9-kompass, innfelt AP44 autopilotkontroller og Simrad WR10 trådløs fjernkontroll. VHF-en jeg gikk for er en Simrad RS40 med AIS-mottak. Fortsetter å kjøre med Navionics-kart som jeg er kjempefornøyd med. Ekkoloddgiverne er en Active Imaging 3-i-1-giver og en Airmar TM150M som begge er koblet til Simrad-skjermen. Det er også montert inn en Fish Hawk X4D som jeg har lært meg å like veldig godt. Den gir trygghet for at du fisker med riktig fart gjennom vannet på alle dyp. Du leser rett og slett av strømmen i vannet i overflata og nede ved dypriggloddet. 

I båten er det dobbelt batterisystem. Det er ferdige batterivelgere og automatsikringer fra fabrikk inne i kabinen. Strømkabler ligger ferdig trukket flere steder. Veldig ryddig og fint opplegg. 

Det er montert en Webasto Airtop 2000-varmer. Denne har en utblåsning i kabinen og er koblet til mange utblåsninger opp mot frontruta. Genialt. Ikke noe dugg å spore i det hele tatt i regnvær. 

Akkurat nå er båten hos Krogstadfjorden Marina for førstegangsservice på motor, montering av takluke foran og montering av kjøleelement i kjøleboksen. Den store kjøleboksen ligger under sittebenken for to på babord side. Propellen må også byttes siden turtallet bare kom opp i 5300 omdreininger. Ellers er det montert spylepumpe og ledlys til akterdekket av Krogstadfjorden Marina. De har gitt god service og har gjort godt arbeid så langt og kan trygt anbefales. 

Jeg kjøpte Scotty 1116 elektriske dyprigger igjen, da jeg er veldig fornøyd med disse. De er kanskje ikke så fine å se på som Cannon sine, men de fungerer alltid. Har ikke hatt ett problem med de samme riggene i Karnicen på alle de årene jeg har brukt dem. 

FØRSTE ØRRET I BÅTEN:
Var med i Ørretfestivalen på Mjøsa
forrige helg og da nappet denne
nydelige ørreten på 3,37 kg.
Det ga en 46. plass.
Bra start i ny båt. 

Vil rette en takk til Frank Ronny Johansen i A-Team Trolling som også har en AMT for mange gode tips om utstyrsmontering. Vil også takke Morten Blix i Ramotech for profesjonelle og gode råd på Simrad-utstyret, og for å være tilgjengelig for spørsmål. 

Karnicen skal nå gjøre tjeneste i Harstad-området der en ivrig fisker skal jakte på sjøørret, laks og kveite. Jeg håper den nye eieren kommer til å få like mange fine opplevelser som jeg har hatt i Karnicen og gleder meg til flere turer snart med min nye grombåt, AMT 215 PH.