mandag 13. september 2021

To bra kveiter i Gjesvær

141 CM:
Undertegnede Tom
Høgseth med kveite siste
 fiskedag på over 38 kilo
etter tabell.

Årets kveitetur ble preget av mye vind, mye moro og noen fine kveiter.

Turen gikk til Northcape Nature i Gjesvær. Jeg var så heldig å vinne 1 ukes fiske hos denne fiskecampen under Øvre Romerikes fiskecup på Mjøsa i fjor. Årets turkamerat var Alexander Graarud. 

Vi kom frem på ettermiddagen 6. september og Filip Nielsen og Martin-Tobias Folden tok oss med rett ut på havet. Det ble full klaff. Etter kort tid forsvant en dupp agnet med sei i dypet og Alexander tok stanga. Etter en ganske kort hard fight sikret Filip ei kveite på 136 cm og ca 34 kilo. Stor jubel i båten og solid kveiterekord for Alexander.

PERSONLIG REKORD:
Alexander med kveite på 136 cm
og ca 34 kilo.

De neste dagene ble preget av en del vind og ganske korte fiskedager. Alexander fortsatte flyten og fikk ei kveite på 104 cm og to godt under minstemålet på 80 cm. En dag blåste vi inne og benyttet dagen til å besøke Nordkapp.

Lørdag var det ganske bra fiskeforhold og vi ble med Filip ut. Vi prøvde kjente og ukjente plasser, men denne dagen klaffet ikke. Det ble noe bifangst med steinbit, brosme og småtorsk.

GUIDE: Filip Nielsen
tok oss med ut for å vise
gode fiskeplasser.

GRILLING: Vi ble
invitert til Filip og Martin-Tobias
 på deilig mat.

Søndag var det veldig fine forhold på vestsiden av Magerøya da vinden hadde snudd fra hard nordvest til østlig vind. Vi hadde trua på et område Filip hadde vist oss og brukte siste fiskedag i området. 

Lang historie kort: Rett før kl 13 dro det til på en gummijigg som jeg fisket ganske tett på bunnen på 30 meter. Kjente med en gang at dette var ei bra kveite. Fikk fisken til overflata etter en ganske kort, men hard fight. Alexander sikret fisken fint med krok i underkjeven. Vi målte kveita til 141 cm, og det tilsvarer over 38 kilo etter kveitetabellen. Veldig gøy for meg siden det var det eneste sikre kveitehugget jeg hadde  denne uka. Kveita var også den nest største jeg har fått og ble satt ut igjen.

NORDKAPP:
Her var det bare å holde seg
 fast i stiv kuling.

Tusen takk til Filip og Martin-Tobias for fint opphold og god service. Takk også til Alexander for mye moro. 

Les mer om kveitefiske

Ingen kommentarer: