onsdag 20. mars 2013

Her hugger 10 laks på en gang


Siste dag på trollingskolen på Bornholm ble en helt vanvittig fiskedag. Den norske gjengen i båten til Johan Abelsson fikk 10 laks på en gang.

Bak filmen står trollingteamet A-team. På Hooked.no kan du se en mer utbygd versjon av filmen.

Også VGs samarbeidsavis Aftonbladet har nå lagt ut en versjon av bonanzafisket. Se den her.

Martin "Baronen" Sethman er også ute på Østersjøens våte vidder. Han vært borte i et 11-hugg, skriver han på sin blogg.

mandag 18. mars 2013

10-hugg med laks kommer på film

Følg med på VGTV.no. Filmen viser et huggrace uten like og blir sannsynligvis lagt ut onsdag.
10 laks går på stengene i Johan Abelssons båt i Østersjøen.

Bak filmen står A-team og Hooked. En kort versjon er klippet og klar for VGTV og en lengre versjon er klippet sammen av Hooked.

Husk nå på alle fiskeentusiaster. VGTV-versjonen er laget for folk flest og ikke bare for trollingfiskere. Derfor vil den kanskje oppleves som mangelfull av oss som er spesielt interesserte.

Hooked sin versjon vil sikkert gi et mer fyldig bilde av det som skjedde.

Trollingforbundet om fang og slipp-debatten

Via denne lenken kan du lese en uttalelse fra Norges trollingforbund om fang og slipp-debatten. Det er etter min mening en klok, godt argumentert og velformulert tekst.

lørdag 16. mars 2013

Hvor havner smolten - i Vänern eller Vättern?


Sävenfors fiskodling aler opp blank fisk til utsetting i Vänern og Vättern. 

Det tar to år å få smolten i riktig størrelse til utsetting.
I år var Länsstyrelsen i Västra Götaland ifølge "Mer lax i Vättern" så seint ute med bestilling av smolt til Vättern at fiskerikonsulent Sven-Erik Sköld, Länsstyrelsen Värmland tok grep og tinget på fisken. 

Det betyr da at fisken som var ment for Vättern nå kanskje havner i Vänern.

Det er forsåvidt greit for meg som skal fiske i Vänern, men jeg må si at jeg ikke akkurat er imponert over hvordan offentlige myndigheter i Sverige forvalter Vättern og Vänern. Dette er to perler av noen sjøer som burde vært utnyttet mye bedre. 

For å gjøre det hele komplett: Nå har ifølge "Mer lax i Vättern" Jarl Svan på länsstyrelsen i Västra Götaland forsøkt å forhandle seg til fisken som er bortbestilt til Vänern og som vil få klipt fettfinne. Altså den fisken de i utgangspunktet var for treige til å bestille slik at fiskeoppdretteren var tvunget til å inngå avtale for utsetting i Vänern. Hvor fisken havner til slutt får vi se. Vi får håpe det blir i en av sjøene. 

På bildet undertegnede med en flott Vänern-laks. 

lørdag 9. mars 2013

Knallhard kritikk mot forvaltningen av Vättern-laksen


Johan Abelsson går knallhardt ut mot forvaltningen av laksen i Vättern. Les mer på hans blogg.

Klubbmester 2012

Fikk pokalene på Øvre Romerike Trollingklubbs årsmøte i går. Cupen gikk over fem konkurranser hvorav de tre beste resultatene teller. Vi hadde to tellende konkurranser og 23,34 kilo med ørret. De var fordelt på fire fisk. Vi fikk to ørreter på 5,42 og 6,6 kilo under ørretfestivalen. Det ga en tredjeplass i denne konkurransen. Her fisket jeg sammen med sønnen min Simen. Han styrte pundingen på 6,6 kilo flott i håven.

Hadde også veldig bra klaff under NM og der fikk vi to ørreter på 7,7 og 3,62 kilo. Det ga en åttende plass i NM.
Her fisket jeg sammen med Baard Fredriksen i Trollingtours Rissa.

Alle fiskene ble tatt på agnfisk og jeg må innrømme at jeg er litt stolt. Både over å slå de garvede fiskerne vi konkurrerte mot og at jeg endelig har fått til agnfisket.

Tusen takk til alle som deler informasjon. Spesielt takk til Atle Knapp for masse god lærdom om Mjøsa og fisket der og Per Olav Kristiansen for god innføring i agnfiske. Med god informasjon fra andre er det lettere å lykkes.

onsdag 6. mars 2013

Femhugg!

Ny knalldag for Kjell Are og Einar i Østersjøen. De kjørte inn i et femhugg og fikk fire laks.

Tre av laksene var fra 10-12 kilo.

Nå er gutta på vei hjem til Norge.

Foto: Kjell Are Larsen

tirsdag 5. mars 2013

Sekshugg!

Kjell Are Larsen og Einar Finnstuen har knallfiske i Østersjøen. I dag dro de på seks fisk på en gang. Fire laks kom opp i båten. Den største på bildet veide 10+. Ingen av laksene som ble tatt var villfisk.

Også Johan Abelsson har hatt veldig bra fiske på Bornholm under trollingskolene som arrangeres der. Per Lundberg i Wildwater rapporterer også om kanonfiske.

På bildet Einar Finnstuen med 10+ laks.
Foto: Kjell Are Larsen

En annen som har hatt et utrolig fiske er Flemming Snowman på Bornholm. Han har fått to storlakser på to dager. 17,6 og 15,9 kilo. Se bildene på Blue Magic sin blogg.