torsdag 23. mai 2024

Mjøsa: Ørret på 6,2 kilo i Propell-båtenPang! Så ble det en diger ørret til.

Mjøsa - for en sjø å fiske i. Blir helt målløs av den lekegrinda vi har å boltre oss i. 

Onsdag kveld ble det en kort tur sør i Mjøsa sammen med kollega Christian Brændshøi. Han har akkurat fylt 50 og bursdagspresangen ble en fisketur. Dette er samme mann som fikk kjøre ørret på over 10 kilo på Mjøsa i 2021. Vi startet ca kl 20. Ble en ørret på 52 cm på rigg med flasheroppsett ganske raskt.

Som vanlig ble det litt søking før vi fant ut hvor vi skulle bruke fisketida. Rundt kl 23 fikk vi en flott villørret på 61 cm. Christian smilte fra øre til øre. Litt seinere ble det en settefisk på 75 cm og 4,5 kilo. Nå var Christian strålende fornøyd med en liten ørret til middagsbordet og to fine som svømmer videre.Vi kunne ikke fiske lenge utover natta, men ble enige om ett drag til over området vi hadde fått fisk i. «Nå drar vi helt innpå grunna så smeller det ytterst på planerboardet» sa jeg eplekjekt. Og jammen slo det ikke til. Det smalt til på taket og snøret fossa ut av snella. 

Denne fisken tok jeg selv og det ble en skikkelig fight siden vannet nå er blitt varmere. Ørreten svømte så raskt mot båten at jeg trodde jeg hadde mista den to ganger. Inne ved båten var den helt ustyrlig og skjøt på tvers lynraskt rett bak motoren så jeg var sikker på at jeg skulle miste den.

PUNDING:
Ørreten falt for en
Troutman-skalle.

Fikk den i håven til slutt og da åpenbarte det seg en helt nydelig villfisk på nesten 81 centimeter. Ørreten ble veid til 6,2 kilo og fikk svømme videre etter litt filming og bildetaking. Full jubel og en overgira kaptein da kan jeg love. Dette var Team Propells 2. punding i 2024 og den 14. pundingen (ørret over 6 kilo) totalt på Mjøsa. Denne kvelden var det Troutman- og Herten-skaller som lokket ørretene til hugg. 

Vi pakka sammen rett etter kl 01 og kjørte til havna med to digre glis. Opplevelsen ble enda bedre med bare lett bris, god varme i lufta og en helt fantastisk måne. Noen ganger klaffer alt. 

Les mer om: Mjøsa | Ørret Agnfiske

Ingen kommentarer: