onsdag 14. mars 2018

Trippelhugg på laks: 15, 15 og 10 kg

LAKSELYKKE:
To finner og to russere med lakseflagget
 heist i bakgrunnen. Laksene (f.v.) ble veid 

i båten til 15, 15, 5 og 10 kg. 
 Foto: Per Sjøstrøm, Verona Sportsfiskeri 

Laksefisket i Østersjøen er helt fantastisk i år. Akkurat nå foregår et kurs i trolling (moderne dorgefiske) med agnfisk på Bornholm med flere båter og fiskeguider fra Finland, Sverige og Danmark. Og for en start kursdeltagerne fikk.

Fiskeguide Per Sjøstrøm hadde i dag med seg den finske agnfiskspesialisten Lassi Sorri og to finske og to russiske kursdeltagere i sin båt. De satte kursen fra Bornholm og over i svensk farvann utenfor Kåseberga. Små agnfisk i form av lauer ble rigget i Jackpot-agnskaller bak flashere (store lokkeskjeer) og hengt etter båten i forskjellige dybder for å lokke laksene til hugg. Og det fungerte.

Ved 15-tiden meldte Per Sjøstrøm om rått fiske til meg. Da lå fire lakser i båten med vektene 15, 15, 10 og 5 kg.

- De tre største fiskene kom i et trippelhugg, skriver Per Sjøstrøm.

Han skriver også at de to største fiskene tok på 40 og 50 fots dybde. 10- og 5-kilos fiskene tok i overflaten. Sjøstrøm-båten fikk i tillegg 2 lakser til.

De to andre Wildwater-båtene som var ute fikk også lakser. Kapteinene Andreas Ander og Lasse Hedberg fikk 4 lakser hver. De hadde med seg de finske agnfiskspesialistene Mika Kärkkäinen, Tomi Kolsi og Rami Pajukoski.

Kjempefisket etter laks i Østersjøen nå lover godt for fiskekonkurransen Trolling Master Bornholm som arrangeres 2.-5. mai med utgang fra Tejn havn. Team Propell bestående av Tom Høgseth og Tord Fladeby er klare, og vi gleder oss stort.

Team Sofia: Slik vant vi Trolling Master Bornholm
Lik og følg oss på Facebook for fiske- og båtnyheter: @teampropell

Under kan du se sjøørret jakte agnfisk under vann:

Ny fin kveite tatt i Vesterålen

PERSONLIG REKORD:
Atle Veddegjerde med
kveite på 152 cm. 

Kveitene fortsetter å bite i Vesterålen. Forrige helg tok en gjeng fra Østlandet en tredagerstur til Vesterålen Fishing i Klo på jakt etter skrei og kveite. Det ble full klaff og ny personlig rekord.

Atle Veddegjerde fra Hønefoss var den som hadde best fiskelykke. Han forteller til meg at de fikk bra med skrei på grunntopper utenfor Anda fyr. Atle gikk litt lei og bestemte seg for å gå etter kveite. Han hadde fått råd om å prøve en blå gummijigg montert i et Giant Jighead av Dave Telen, en av innehaverne av Vesterålen Fishing.

Les også: Gode råd for kveitefiske

Det skulle vise seg å være et godt råd. Jiggen ble sluppet ned på ca 40 meters dyp, og plutselig var det bom stopp. Ei kveite hadde latt seg lokke til hugg.

- Den gikk rett ut på dypere vann og stoppet på ca 70 meter. Det var blytungt å få den opp. Jeg pumpet den opp så hardt jeg kunne. Min erfaring er at krokfestet blir dårligere fort med så stor kveite, sier Atle Veddegjerde på telefon til meg.

Kveita ble veid til ca 40 kg og ny personlig rekord var sikret.

Vesterålen Fishing er tydeligvis et populært sted i Hønefoss. Nylig var Terje Thon med flere der på skrei- og kveitejakt. Det endte med en enda større kveiterekord og det kan du lese om her.

Les også: Kveite på dupptrolling
Les mer om kveitefiske | Slik finner du kveita | Riktig utstyr | Enkle knuter
Lik og følg oss på Facebook: @teampropell