onsdag 7. juni 2017

Fish Hawk X4D montert i båten


Har hatt lyst på en Fish Hawk en stund og rett før helga kom en X4D i posten kjøpt fra USA. Dette er et veldig godt hjelpemiddel til trolling. Kort fortalt: Den gir deg temperatur og fart gjennom vann både i overflata og nede ved dypriggloddet. Veldig nyttig hvis det er mye strøm som feks ved trolling i Østersjøen.

SONDE OG DISPLAY:
Sonden har en liten propell som måler
hastigheten gjennom vannet.

Fordeler med Fish Hawk: 
  • Du har kontroll på strømmen i dypet der du fisker med dyprigg. Det er da mye lettere å få sluker og agn til å gå med korrekt hastighet slik at de fisker riktig. Er det stor forskjell på strøm i overflata og i dypet kan du bruke forskjellige sluker som fisker i riktig hastighet i overflata og i dypet. 
  • Du kan finne sprangsjikt i vannlagene. Det vil si der det er store temperaturforskjeller. Her vil ofte byttefisk og større fisk oppholde seg.
  • Sonden måler trykket og gir deg eksakt dyp. 

Slik virker den: 
Display monteres i båten for å lese av temperatur og fart i både overflata og i dypet. En giver som mottar på 70 kHz monteres som en vanlig ekkoloddgiver bak på båten. Displayet må naturligvis kobles til strøm og giveren kobles til displayet.

MER KABLER I BÅTEN:
Strømkabel til venstre og giver til høyre.

Sonden som har innebygd temperaturmåler og en liten propell for fart monteres rett over dypriggkula. Denne sonden sender så signaler opp til giveren med data om temperatur og fart. Du får altså vite eksakt fart gjennom vannet ved dypriggkula. Giveren på hekken av båten måler fart og temperatur i overflata.

Les også: Lær deg trolling fra A til Å

X4D-modellen har også innebygd bluetooth slik at data kan deles til andre enheter som smarttelefon og nettbrett. En egen app kan lastes ned til dette. Siden Fish Hawk sender på 70 kHz skal det ikke være noen problemer å bruke den sammen med de fleste ekkolodd og givere. Firmaet skriver selv at det kan bli forstyrrelser dersom du har giver som sender på 50 eller 83 kHz. Spesielt med høy gain. Med chirp-lodd som sender på mange forskjellige frekvenser skal det ikke være problemer.

Sonden bruker 4 AA-batterier som enkelt kan byttes. Disse skal vare i minst 100 timer fisketid ifølge produsenten. En veldig bra ting er at sonden skrur seg automatisk på når den kommer i vannet og automatisk av når den tas opp.

Displayet kan enkelt kobles fra og tas med for å hindre tyveri.