søndag 19. november 2017

Nytt fiskeutstyr til uttesting


Team Propell har vært så heldig å få tilsendt en eske med Zombait til uttesting fra USA. Dette er utstyr som gir bevegelse til død agnfisk.

Det foregår slik: Zombaiten dyttes inn gjennom munnen på fisken og ned i magesekken med den tynneste enden ned mot halen. Den tynne enden skal bevege seg i 3 timer på en lading, ifølge produsenten.

Les også: Storkveite på agnfisk

Dette har jeg tro på kan virke særlig ved driftfiske med agnfisk etter kveite. Man kan da henge agnfisken under en dupp eller bruke tradisjonelt banansøkke. Dette skal testes ut til sommeren da turen går til Vesterålen.

OPPLADBAR: Zombaiten
 starter å bevege seg med en
gang man setter inn batteriet. 

I settet vi har fått til uttesting er det tre Zombait-er med oppladbart batteri, en lader og USB-kabel til denne.

Les også: Slik fisker du kveite

Zombaiten skal fungere fint ned til 200 fot, ca 60 meter. Den skal ifølge produsenten kunne brukes på agnfisk fra 8 tommer/20 centimeter og oppover. Sild, sei og makrell bør da egne seg godt. Det er nok da viktig med god kvalitet på agnfiske slik at bevegelsen innenfra ikke river opp fisken for fort.

Hva tror du om Zombait? Kan det være en fiskefanger? Les mer hos produsenten og se liten video under.Under kan du se en reklamefilm som viser bevegelsen under vann:Følg oss på Facebook for flere fiskenyheter: @teampropell