søndag 22. november 2020

Mjøsa: Se film av ørret på 7,4 kiloLørdag 3. oktober 2020 kommer jeg ikke til å glemme. Da kom den 3. ørreten over 7 kilo i Team Propell-båten på Mjøsa. 

Jeg var med i Høstdreggen arrangangert av Hamar Fiskerforening. Fisket var veldig tregt. I løpet av dagen fikk jeg 4 ørreter på 36-42 centimeter, og i tillegg 3 hugg. Det hjalp lite siden minstemålet i konkurransen var 52 centimeter. 

Rett før kl 15 fikk jeg et ok hugg i overflata. En godkjent ørret kom inn til båten, men kom borti sena til ei dypriggstang. Tacklet løsnet og kom flyvende inn i båten. Banning og sverting, selvsagt. Det var bare en time igjen av fisketiden og denne ørreten hadde gitt en god plassering.

Så, mens jeg ordnet opp i tacklet smalt det hardt på riggen på styrbord side. En grov mjøsørret hadde latt seg lure. Den bød på heftig utras og hopping. Ta en titt, da vel. Filmen over er kort og intens. 

STORØRRET:
Fisken var nesten 83 cm
og ble raskt veid til 7,44 kg
før den ble satt ut.

Denne ørreten var størst i konkurransen og sikret 2. plassen i Høstdreggen. Sammen med 2. plassen i Vårdreggen ble det også totalseier i Vår- og Høstdreggen. 

Ørreten var også den 2. over 7 kilo i 2020. Den første kan du lese om her.

Les mer om: Fiskekonkurranser | Mjøsa | Video | Ørret