søndag 12. mai 2024

Mjøsørret på 8,5 kiloPang! Så satt den. En praktørret på 8,5 kilo.

Fredag 9. mai fikk jeg min nest største ørret i Team Propell-båten i Norge. Traff innertier med valg av fiskeplass og fiskebett sør i Mjøsa i løpet av natta.

Det startet stille og plassen jeg hadde valgt å fiske på utmerka seg ikke spesielt. Rundt kl 22.30 knatret det allikevel i ei snelle på taket av båten. Fast fisk. Kjørte denne i 2 minutter - så dundret det bokstavelig til på taket igjen og snøret fosset ut av ei snelle til. En stor fisk hadde latt seg lokke av ei laue i Troutman-skalle.

Holdt et godt øye med stanga på taket som sto i helspenn og fikk håvet den første ørreten ganske raskt. En flott villørret på 65 centimeter.

FULL KLAFF:
Ørret på 65 cm. I balja
ligger storørreten

Så sto den store for tur og den ga seg ikke lett. Den gikk fra side til side og ned i dypet bak båten. En nervepirrende kamp hvor jeg så med lykt at ørreten var diger. Har sjelden vært så nervøs før håving.

Fikk til slutt lurt den i håven og da jeg fikk satt på skikkelig lys åpenbarte det seg den flotteste ørreten jeg har fått. Villfisken var nesten 89 centimeter lang og ble forsiktig veid til 8,5 kilo. Stor jubel og heftig puls. Dette er den nest største ørreten i båten i Norge og Team Propells 13. punding (ørret over 6 kilo) på Mjøsa.

VILLØRRET:
Diger fettfinne og k-faktor
på 1,21.

Etter noen raske bilder og litt filming svømte kjempen fint ned i Mjøsas mørke.

I løpet av natta fikk jeg fire ørreter til. En settefisk på 77 centimeter og 5 kilo, settefisk på 73 cm, villfisk på 63 cm og en helt utgytt villørret på 58 cm. Var herlig med stang inn etter dårlig fiske i Kinnekulleträffen på Vanern i april og treg start på Mjøsa. Det ble to ørreter på rundt 50 centimeter 2. mai og ikke et napp 3. mai.

SETTEFISK:
77 cm og 5 kilo.

11.-12. mai var jeg med på Daladreggen arrangert av Brumunddal Sportsfiskerforening. Fisket snur fort og denne natta var det tregt for meg. Jeg fikk én ørret på 75 centimeter, så kan egentlig ikke klage. I denne konkurransen er det bare 1 fisk som teller. Min ørret holdt til en 6. plass. Gratulerer til toppteamene og spesielt til kompisene Tord Fladeby og Atle Knapp som kom over på resultatlista. En takk også til arrangørene. 

75 CM:
Villfisk tatt under
Daladreggen

Les mer om: Mjøsa | Ørret Agnfiske