torsdag 12. oktober 2017

Skjøt diger kronhjort

GLAD JEGER:
Det ligger utallige timer
bak en sånn hjort.

 Foto: Tord Fladeby

Min makker Tord Fladeby i fisketeamet Propell er også en ivrig jeger. Han jakter bla rådyr og hjort og har bra flyt også med børsa.

Mandag gikk turen til Østerdalen på hjortejakt. Det skulle vise seg å bli innertier.

Tirsdag ble det ikke noe på fetsokningen som jaktet alene, men onsdag blir en dag Tord ikke vil glemme. Da gikk drømmen i oppfyllelse. Grytidlig på morgenen fikk jeg en MMS. Der sto det enkelt og greit: «Jaaaa daaaa» og et bilde av en veldig flott bukk fylte mobilskjermen.

Litt seinere på morgenen snakket jeg med en lett opphisset jeger som kunne fortelle at slaktevekten på det flotte dyret var hele 150 kg. Det er en diger bukk. Gjennomsnittlig slaktevekt på norske bukker er 90-150 kg, mens enkelte prakteksemplarer kan komme opp i 200 kg.

- Det er ihvertfall en 13-tagger. Kanskje en 15-tagger, men jeg tror to av taggene er for små til å telle, sier Tord.

MEDALJE-BUKK: Tord skjøt
denne 10. august i år i Halden.
 
Foto: Tord Fladeby

Han forteller at bukken kom ut på ca 60 meter og at den sto og brølte.

- Det var et ganske enkelt skudd.

- Den største hjorten du har skutt før dette?

- En sjutagger. Ikke mye å skryte av, sier Tord Fladeby.

- Jeg har jaktet på en sånn stor bukk i fem år. Det var en ubeskrivelig følelse. Geviret er symmetrisk og pent ,og det er ingen knekte tagger. Det blir bogmontasje på veggen hjemme, og det er godkjent av kona, sier Tord.

Han hadde tenkt å jakte til fredag, men torsdag var det 10 cm vann i lavoen og alt fløyt, sa da pakket han og satte kursen hjem til familien på Fetsund.