søndag 6. mai 2018

31. plass i Trolling Master Bornholm for Team Propell

FISKELYKKE:
Det ble ny personlig rekord
siste fiskedag.
 

En herlig uke er over. Sitter nå mens jeg skriver på fergen fra Rønne til Ystad og fordøyer opplevelsene - og de har vært gode. Vi har hatt fint vær og har bare blåst inne en dag. I tillegg er makker Tord Fladeby og jeg veldig fornøyde med resultatet.

Siste fiskedag lørdag dro vi langt vestover. Det betalte seg. Vi brukte litt tid på å lete, men når vi først fant et godt område løsnet det. Først fikk vi en laks på riggen på 60 fot på gummifisk og VK-flasher som var 1 cm for kort for minstemålet på 80 cm. Surt.

Vi truet på og kort tid etter så vi et kraftig ekko som steg opp mot en dypriggstang på 40 fot hvor det hang en Ismo Magnum-skje. Jeg snudde meg og så at stangen bøyde seg kraftig. Laksen gjorde et kraftig utras rett opp i overflaten og hoppet høyt. Kan love at adrenalinet pumpet i årene. Tord håvet sikkert laksen som ble veid til 9,845 kg i land. Ny personlig rekord for meg.

NESTEN FULL POTT:
Tord Fladeby smilte fra øre til øre.
Den minste laksen var 1 cm
for kort til å telle i konkurransen.

Området så veldig hett ut med fiskebuer høyt i vannet, en del byttefisk og fine overflatestrømmer. Vi sirklet rundt og fikk ytterligere to små lakser. Så 20 minutter før vi hadde bestemt oss for at vi måtte ta inn utstyret for å rekke innveiingen skrek det i en snelle på taket. En VK Xon-skje fisket bak en overflateparavan med 60 gram bly hadde lokket en laks til hugg. Tord kjørte fisken og etter kort tid skrek det i en snelle til på samme side. Denne gangen var det hugg på en grønn Toby Magnum. Vi berget begge fiskene og jublet høyt. Snakk om perfekt timing.

LAKSE-FAVORITT:
Denne Ismo Magnumen hadde
vi fire lakser på i løpet av uken.
De to største på 11 og nesten
 10 kg tok på denne. 

Laksene veide 6,485 og 5,310 kg i havn. Dette ga oss et solid byks på resultatlisten og vi endte på 31. plass. Vi ble dermed tredje beste norske båt bak suverene Team Blega på 4. plass og Team Mjøsa på 26. plass.

Startdagen onsdag fikk vi ikke fisk. Torsdag fikk vi én godkjent laks på 8,470 kg og fredag fikk vi en laks på 5,465 kg. Vi er veldig fornøyde med årets konkurranse, har lært masse og har truffet mange trivelige fiskere på Hotel Verona hos vertene Per og Bettina Sjøstrøm. Vi håper å kunne stille til start neste år også.

HISTORISKE: Jarle Olsen (t.v.)
og Aslak Brækken etter siste
 konkurransedag. 

Vinner av kategorien beste båt ble Team Gladsax med kaptein Andreas Ander i spissen. De fikk 40.000 danske kroner i premie. Nummer to ble Team Garmin Sweden med kaptein Pelle Karlsson, og nummer tre ble Team Rodman med kaptein Lars Hedberg. Team Blega bestående av Aslak Brækken og Jarle Olsen sørget for den beste plasseringen til en norsk båt noensinne, og tok en imponerende fjerdeplass. Det kan du lese mer om på Hooked.

ABLEGØYER:
Aslak Brækken med storlaks
 under siste konkurransedag.

 Foto: Jarle Olsen

Mannen som stakk av med den aller største premien på 100.000 danske kroner var Søren Jensen i Team Sallinge. Han dro lørdag opp en laks på hele 21,780 kg.

Les mer om: Trolling Master | Laks | Østersjøen | Bornholm

Se resultatene i Trolling Master Bornholm 2018