fredag 22. mai 2020

Jørgen fikk mjøsørret på over 7 kilo



Årets hittil største ørret er landet i Team Propell-båten. Hadde med meg brannmann Jørgen Hegge Nilssen ut på kvelden Kristi himmelfartsdag, og i løpet av natta ble vi velsignet med en ordentlig storørret.

Vi fisket sør i Mjøsa og det startet ganske tregt uten hugg. Det var først i mørkningen etter kl 23 det begynte å bite. Vi fikk 2 ørreter i overflata anslått til 1,5-2 kg som vi satte ut kjapt etter bilder. Så stilnet det av.

Rundt kl 01.30 fikk vi en ny fin villørret på ca 1,5 kg, og rett etterpå kom fisken vi ikke kommer til å glemme. En Anchovy-agnskalle fra Trinidad Tackle Company fisket i overflata med 30 gram bly lokket en kjempe til hugg.

Jørgen skulle kjøre all fisken og grep stanga. Ørreten var rolig, men tung. Den hadde et par utras på vei inn mot båten, men jeg trodde ikke den var så stor. Da jeg satte lys på fisken i vannet skjønte jeg derimot at dette var en ordentlig kubbe.

Fikk det veldig travelt med å fylle ei balje med vann og finne frem håven. Litt dramatikk med fisken tett på motoren ble det, men Jørgen holdt roen og jeg fikk ørreten i håven og la den i balja. Da så vi hvor stor den var.

LOKKET AV LAUE:
Ørreten hugg på denne
Anchovy-agnskallen.

Vi var helt klare på at fisken skulle gjenutsettes selv om den var finneklipt. Veienett ble fuktet og vekta nullstilt. Full jubel i båten da fisken dro vekta til 7,12 kg. Vi målte den til 85 cm lengde. Etter noen bilder slapp Jørgen storørreten tilbake i Mjøsas mørke dyp og båten var fylt med breie glis.

Dette var den nest største ørreten fra Mjøsa i Team Propell-båten og den 6. pundingen (ørret over 6 kilo). 

Akkurat denne opplevelsen var litt spesiell. Jørgen er sønn av Knut Nilssen fra Eidsvoll som var en av mine aller beste venner. Jeg har kjent Jørgen siden han var liten, og har sett ham vokse opp gjennom besøk og ferier. Knut døde dessverre i 2019, og det var en liten tåre i øyekroken min da Jørgen og jeg fikk denne opplevelsen sammen.

Totalt ble det 6 ørreter i båten frem til vi ga oss rett før kl 04. 5 villørreter ble anslått til 1,5-2 kilo og alle ble sluppet ut. 

Les også: Tips til storørret på Mjøsa
Les mer om: AgnfiskeMjøsa | Ørret