tirsdag 7. november 2017

Når alt går til helvete på fisketuren

Foto: Fredrik HedströmNoen ganger går alt på skinner. Andre ganger går det rett vest - det vet vi alle.

Anbefaler å sette av noen minutter til denne videoen. Om du ikke ler skjønner jeg ingenting. Jeg blir ihvertfall støl i magen hver gang jeg ser den.

Den er også et godt eksempel på hvorfor du bør ha autopilot om du driver med trolling (moderne dorgefiske).

Det er svenske Fredrik Hedström som er fiskeren, og han la ut filmklippet i 2012. Fredrik drev før som fiskeguide, og gikk under navnet Team Trollinder.

Fått med deg denne? Kjempekveite sluker stor torsk

- Hvor var det dette skjedde, Fredrik? 

- Filmen utspelar sig på en mindre sjö strax söder om Bengtsfors som heter Laxsjön, en riktigt bra gäddsjö med stor och grov gädda. Den största jag har hört talas om som kommit upp där skall ha passerat 15 kg-strecket på vågen.

- Er dette din mest kaotiske tur? 

- Ja det får man väl säga. Trassel å krångel har man ju haft ett antal gånger under alla åren, men den här gången slår alla rekord med hästlängder!

- Hvilke tilbakemeldinger har du fått på videoen?

- Väldigt blandad, men mest positivt. Har både blivit utskrattad och blivit kallad för idiot som inte kan fiska osv, men de flesta tycker det är helt underbart att jag vågar bjuda med mig av detta kaos och skriver att det har hänt oss alla någon gång som är aktiva fiskare. Folk ler så dom gråter och det gör faktiskt jag också när jag tittar på klippet, svarer Fredrik.

FLOTT LAKS: Det er
ikke bare surr når Fredrik Hedström
er ute og fisker. Her med en fin laks fra
Østersjøen med utgang Kåseberga

 våren 2017. 

Han forteller at etter ett døgn på YouTube var det ca 20.000 visninger på klippet. Omtrent hvert eneste fiskemagasin i Sverige delte også filmen.

Les også: Her forsøker tyver å stjele båtmotor

Fredrik forklarer at grunnen til kaoset var at han hadde lånt båten for noen timers fiske. Så fort han slapp rattet så dro båten til den ene siden. Han fisket med åtte stenger med stangparavaner og det gikk helt fint - helt til ei gjedde behaget å nappe. Da startet problemene.

- Ja, ja. Jag fick upp gäddjäveln iallafall, och det blev ju en riktigt kul film. Skit fiske, sier Fredrik Hedström.

Ikke lei av fiskefilm? Sjekk ut filmsiden
Lær deg trolling på Østersjøen
Sugen på fiskenyheter? Følg oss på Facebook, @teampropell