søndag 11. juni 2023

Seier i norgesmesterskapet i trollingfiske

FISKEGLEDE:
Simen Høgseth med
konkurransens første
tellefisk.


Trollingfiske handler mye om stang inn - og stang ut. Denne helga ble det stang inn.

Lørdag 10. til søndag 11. juni gikk norgesmesterskapet i trollingfiske (moderne dorgefiske) etter ørret av stabelen på Mjøsa. Denne gangen stilte Team Propell med far og sønn. 

Det var fri start fra kl. 17.30 lørdag og siste ørret måtte være meldt inn innen kl 09.30 søndag. 111 fisketeam stilte på skippermøtet arrangert av Norges trollingforbund på Gjøvik lørdag ettermiddag.

Vi hadde en plan på hvor vi skulle fiske og den slo til for fullt. Vi fikk raskt tre ørreter under minstemålet og da lurte jeg på om dette skulle bli en reprise av Vårdreggen helga før hvor jeg bare fikk småfisk. Tiden gikk utover kvelden uten tellefisk over 54 centimeter. Da begynner alltid tvilen å melde seg litt. Har jeg valgt riktig område? Det er kanskje det aller viktigste i denne formen for fiske, etter min mening. Det hjelper lite å presentere det du fisker med perfekt om ikke fisken er der - og den ikke er på hugget.

Rett etter kl 22 kom det første forløsende hugget. En flott ørret på 75 centimeter lot seg lokke av ei laue i en agnskalle. Simen fightet fisken trygt og fint og jeg håvet. Stor jubel. 

PUNDING:
Undertegnede Tom Høgseth
med ørret på 82 cm
og 6,1 kilo.


Litt seinere på natta kom vi inn i en huggperiode. Far sjøl fikk gleden av få en flott punding (ørret over 6 kilo). Fisken var 82 centimeter lang og ble veid til 6,1 kilo før den ble sluppet ut igjen. På kort tid fikk vi to ørreter til på 72 og 80 centimeter. 

Dette ga mange poeng i den lengdebaserte konkurransen og vi begynte å lukte på en god plassering. Leste på Facebook at det kom opp en god del stor fisk og skjønte at vi nok måtte få flere ørreter for å hevde oss i toppen.

Simen med ørret
på 80 cm.


Fisket døde ut, men vi ble liggende i det samme området. Ikke før ca kl. 06 kom det endelig et hugg til av godkjent fisk. En ørret på 61 centimeter lot seg friste nede i dypet og ga sårt trengte poeng. Nå fikk vi skikkelig blod på tann og en liten time seinere dundret det avgårde via dypriggen igjen. Konkurransens tredje ørret over 80 centimeter var et faktum. Det var noen nervepirrende minutter før denne var sikret i håven.

MORGENSTUND...
... ga gull i grunn. Denne ørreten
på 82 cm sikret seieren.


Rundt kl 09 gikk turen opp til Gjøvik igjen for premieutdeling. Jammen holdt det ikke til seier. Vi fikk 9855 poeng for våre 6 godkjente ørreter. Må si det var flott å få dele denne opplevelsen og gleden med sønnen min Simen. Minner for livet.

Hakk i hæl var Team Trøkk med 9431 poeng. De hadde også 6 godkjente ørreter. Nummer tre ble Team Bakka med 5 ørreter og 5201 poeng. Hele resultatlista kan du se herVi fikk ørretene både med og uten flasher, og både i overflata og nede på dypriggen. Vi fikk fisk på Herten- og Troutman-skaller. Begge skallene gir veldig fine bevegelser. Vi fikk også på andre vanlige skaller som er hyllevare. Det var finske VK-flashere som falt i smak hos ørreten.

Takk til kompiser som deler informasjon og tips om fisket. Dere vet hvem dere er. Takk også til Norges Trollingforbund og representantene som sitter oppe hele natta for å ta imot bilder av ørreter i konkurransen. Supert også at sponsorer som stiller opp slik at vi har premier å kjempe om. Vi vant en Lowrance HDS Pro 9-tommers kombimaskin.

Dette var Team Propells andre seier i NM. Den første seieren kom i 2019.

Les mer om: Mjøsa | Ørret 

Ingen kommentarer: