onsdag 21. mars 2018

Robin (13) fikk marlin på over 900 pund

UNG KAR, DIGER FISK:
Her er marlinen på vei inn til
skutesiden for Robin (13).

 Alle foto: Morten Ruud, Offshore Hunter

Morten Ruud med mannskap om bord på den ombygde katamaranen Offshore Hunter fortsetter sin fantastiske fisketur jorden rundt. Nå er de ved Tauatha i Marquesas midt ute i Stillehavet på blue marlin-jakt. Det er ikke å overdrive når jeg skriver at det har blitt full klaff. Tirsdag 20. mars la Morten ut melding på Facebook om knallfangst:

- Vi gjorde det (nesten igjen). 900+ og 750+ på samme dag. Vi hadde invitert 13 år gamle Robin fra våre franske naboer. Han var veldig klar for å fange en marlin, og det gjorde han. Omtrent midt på dagen fikk vi kjempehugg. Da den hoppet så jeg at det var en stor fisk. Robin fightet fisken stand up. Han gjorde en knalljobb, skiftet utveksling på snella og fightet fisken som en proff.

HARD FIGHT:
Franske Robin (13) tok fisken såkalt stand up.
Det vil si stående med stang og seletøy. 

Her kan du følge Offshore Hunters seilas på kartet

Morten skriver at Petter Baarstad kunne ta fortommen etter 1,5 times fight, og at de da fikk se en kjempemarlin. Den var minst 330 cm lang og i veldig god kondisjon. Robin (13) hadde klart bragden å fange en marlin på over 900 pund (ca 410 kg), med 130 punds utstyr.

- En time seinere hadde vi et hugg til som slapp. Ett minutt seinere fikk vi nytt hugg, skriver Morten.

Fisken hoppet helt vilt og de kunne se at de hadde kroket enda en stor marlin. Etter ca 30 minutter kunne Emil Ruud ta fortommen og dra marlinen opp til skutesiden, men fortommen røk før de fikk tatt et ordentlig bilde. Uansett regnes fisken som fanget når man får tak i fortommen under storvilfiske. Derfor ble det ny rekord på Petter med en fisk som ble anslått til over 750 pund (ca 340 kg). For ordens skyld: Begge marlinene svømte fint ned i dypet etter noen bilder.

- Dette blir en vanskelig dag å slå, skriver Morten Ruud på Facebook.

DOBBEL: F.v. Robin (13), Petter Baarstad,
kaptein Morten Ruud og Emil Ruud med
ett flagg for hver fanget blue marlin. 

Morten nærmer seg slutten på eventyrreisen, men trenger fortsatt mannskap til siste del. Det kan du lese mer om på Hooked.

Les mer om storviltfiske
Les mer om fiskeeventyret
Les om Offshore Hunter
Lik og følg Team Propell på Facebook

Har så vidt fått prøvd blue marlin-fiske selv. Ta en kikk under: