søndag 30. august 2020

Seier i 2. runde av Gjesværcupen

MJØSØRRET:
78 cm lang og 5,8 kilo.
Fisken ga en herlig kamp.

Fisket på Mjøsa er til tider kjempebra - om du treffer. Det gjorde jeg lørdag 29. august i 2. runde av Gjesværcupen. I konkurransen er det bare ørret over 52 cm som teller. Jeg klarte å lure opp 6 stykker fra kl 06-18.

Dette er en rein lengdekonkurranse og mine ørreter var: 78, 74, 67, 66, 56 og 55 cm. Jeg veide bare den største ørreten siden dette var en catch and release-konkurranse. Den dro vekta til 5,8 kg.

Siden søndag 23. august hadde jeg 4 turer på Mjøsa for testfiske. Hadde ikke knallfiske som i konkurransen, men fikk en firekilos som størst i løpet av ettermiddagsturene og totalt 13 ørreter. Det var veldig mye småfisk.

Uansett ga det meg en pekepinn på hvor jeg skulle fiske i konkurransen, og det ble full klaff. Det var fart i fisken fra morgenen, og i løpet av den første drøye timen mista jeg en godkjent ørret som slo seg av i et hopp, fikk en som var for kort i begge ender og endelig en godkjent fisk på 56 cm.

74 CENTIMETER:
Dette var min nest lengste ørret
i konkurransen og tok i et dobbelthugg. 

Alltid deilig å sprekke nullen og å få bekreftet at agnfisken og skallene jeg brukte falt i smak. Jeg startet med 2 stenger i overflata og 2 på rigg, men huggene kom i dypet så alle 4 stengene ble satt på rigg. Prøvde også ei stang i overflata godt nedblyet utpå dagen uten hell.

Morgenbettet ga seg, men rett før kl. 09 skreik det iltert i ei snelle. En ørret hadde latt seg lokke av en agnfisk bak en VK1-flasher i dypet. Jeg stupte ut på akterdekket - uten å klinke hodet i døråpningen for en gangs skyld. Tok stanga og skjønte at dette var stor fisk. Det fikk jeg også se da den gjorde et akrobatisk hopp bak båten. Nervøsiteten kom krypende. Hadde jo allerede mista en fisk som hoppa.

Ørreten var stri, men etter flere utras og oppvisning frem og tilbake i motorstrømmen bak båten fikk jeg den i håven. Om du hørte brøling sør i Mjøsa rett etter kl. 09 så var det bare glede over en flott fisk på 78 cm og 5,8 kilo.

TEAM IFISH:
Det var 39 team med i konkurransen.
Team Ifish kom på en flott 4. plass. 

Jeg fulgte det meget gode rådet til Trolling Master-vinneren Tomi Kolsi om å være på fisken når du finner den. Ble i området hele dagen og ventet bare på neste hugg. Det kom ingen store bettperioder, men i løpet av dagen fikk jeg to ørreter til på 66 og 67 centimeter.

4 godkjente ørreter er jo knallbra, men jeg ante at det måtte mer til for å vinne. Hadde flere agnfisker hvor det hadde vært hugg som ikke satt. På ettermiddagen dukket det plutselig opp enorme mengder byttefisk i et område. Staheten betalte seg og det dundret avgårde på den ene riggen. Også denne ørreten var glad i å hoppe, men krokene satt godt. Etter kort tid mens jeg kjørte fisken begynte ei dypriggstang på den andre siden å bukke. Dobbelthugg!

AMT 215 PH:
Team Propell under konkurransen
lørdag.

Foto: Atle Knapp

Dette har jeg bare opplevd en gang før på Mjøsa, men timingen kunne ikke vært bedre. Den største ørreten på 74 cm var stri, men jeg fikk den i håven. Den andre ørreten hadde tatt med seg snøret fra en annen stang og det ble mye tukling og kaos, men også denne fisken som var 55 cm ble berget. Det var et ganske stort smil om munnen da jeg kunne sende inn bilder av to godkjente fisker en halvtime før konkurransen var over.

PERSONLIG REKORD:
Kenneth Lindseth var med
en av testfiskedagene og fikk
en flott ørret på 4,1 kilo.

Foto: Christer Lindseth 

Det holdt til totalseier med 6 ørreter på 396 centimeter sammenlagt lengde. I tillegg var ørreten på 78 cm konkurransens lengste. Dobbelthugget på slutten reddet seieren foran Svein Ivar Engeset som også hadde 6 godkjente ørreter på totalt 349 centimeter. Gratulerer med knallfiske til ham og Jens Edgar Haugen med 3. plassen. Hele resultatlista finner du her (Facebook).

Team Propell kom på 4. plass i første runde av cupen. Det er igjen én delkonkurranse 3. oktober, og totalseieren blir avgjort av de 2 beste resultatene av 3 konkurransedager. Foreløpig har jeg en klar ledelse. Så får vi se om det holder i oktober. Se sammenlagtlista her (Facebook).

Stor takk igjen til arrangørene i Øvre Romerike trollingklubb som stiller opp med tid og innsats slik at vi andre kommer til dekket bord.

Les mer om: Agnfiske | Fiskekonkurranser | Mjøsa | Ørret