tirsdag 4. februar 2020

Nødpeilesender: Denne kan redde livet ditt

NØDPEILESENDER:
Den flyter og den øker sjansene
dine betraktelig for å få hjelp
om uhellet er ute. 

Denne uka har jeg kjøpt en personlig lisensiert nødpeilesender (PLB), McMurdo Fastfind 220. Dette er en GPS-styrt nødpeilesender som jeg kan brukes i båten, men også feks på fjellet.

Ved et uhell er man ikke avhengig av feks mobilsignaler eller VHF. Du må manult starte nødpeilesendenderen som via satellitter varsler hovedredningssentralen. Senderen kan peiles fra både båt og fly. Den kan også brukes til å sende ut SOS-lyssignaler.

BÆREVESKE:
Den gule væreveska har
beltefeste på baksiden. 

Nødpeilesenderen er vanntett og flyter om du har på flytetrekket som følger med. Det følger også med et trekk til å feste i feks beltet.

Det eneste jeg da må passe på er å alltid ha den på meg om det skulle oppstå en nødsituasjon. Feks at jeg ramler i vannet eller at båten begynner å brenne. Ved bruk av min Ursuit-tørrdrakt og denne senderen vil sjansen for å overleve nå økes betraktelig. Du overlever ikke lenge på vinterstid i kaldt vann.

Les også: Dette skal du gjøre ved kuldesjokk

Om du skal kjøpe en slik PLB så må du først søke om tillatelse. Det er en ren formalitet og jeg fikk svar i løpet av to døgn. Det er også tilbud på senderne nå ut februar. Du får 15 prosent rabatt. Senderen kommer da på kr 3730 inkludert programmering. Frakt kommer i tillegg. Du må også betale et årsgebyr på 450 kroner for å ha senderen.

Les mer om: Båtutstyr | Elektronikk

Under kan du se hvordan du aktiverer nødpeilesenderen: