torsdag 30. mars 2017

Storlaks tatt i Østersjøen

Foto: Johan Abelsson

Johan Abelsson har vært ute og jakta laks igjen - med hell. I dag var Team Abel/Buff ute på treningsfiske. Brødrene Mikal Åkesson og Mattias Åkesson og Mikaels sønn Oscar skal være med Johan under Trolling Master på Bornholm. I dag var det brødrene som var med ut.

Plutselig smalt det til i overflata på en Northern King-sluk i fargen BC som var blyet ned med 20 gram. Mikael Åkesson tok stanga og fightet inn en nydelig laks på ca 18 kilo. Fisken ble veid raskt i håven og satt pent tilbake. For en fangst! Dette lover godt for Trolling Master og alle laksejegere fremover.

- Når tok dere fisken og hvordan var fighten, spør jeg Johan via Facebook. 

- Den tok ved 14-tiden. En veldig fin fight som tok rundt 30 minutter. Fisken var litt støl i det 3,5 grader kalde vannet. En stor del av kampen var på kort line 10-30 meter rundt båten, svarer han.

- Hvor fikk dere fisken?

- Vi fisket nord for Krigers flak, svarer Johan.

Her kan du se hvor Krigers flak ligger.

Se film av fangsten i Johan Abelssons Facebook-video under:Lyst til å bli en bedre trollingfisker i Østersjøen? Sjekk Johans beste tips
Her finner du flere trollingtips
Følg Johan Abelsson på hans blogg og på Facebook-siden

Endelig en bra laks på Vänern

FISKEGLEDE: Ikke den største laksen,
men gleden er stor når man har venta lenge. 

Tregt, tregt, tregt er vel den beste beskrivelsen på fisket de to siste dagene. Vi leita varmtvann i hele går med ti lauer i agnskaller under og etter båten. Dagen starta overskya og vinden økte på - men ikke så mye som meteorologene meldte. Vil anslå maks vind til 6-7 ms fra nordøst.

Vi fikk agnene til å gå fint denne dagen også - til liten nytte. Planen var igjen å leite varmvannsflekker siden Vänern nå er kaldere enn et kjøleskap. Vi hadde 1,9-2 grader på Raymarine-instrumentene i snitt, men fant varmere vann øst for Midtdeleren. Her målte vi 2,6 grader. Lite byttefisk å se generelt, men vi brukte en del tid i det varmere vannet.

Etter hvert klarna det opp og vinden løya helt. Til og med sola fikk vi selskap av. Vi lå i snitt i 1,8 knop med lauene. Helt mot slutten av dagen tok vi et sveip sørover og inn mot Hjorten. Siste strekk ble lagt nordover forbi Stinagrundet ute på drøyt 20 meter vann. Da klokka var 16.55 og jeg var i ferd med å foreslå for Tord at vi skulle pakke sammen, dro det ut sene på ytterste paravan på min side. Ikke mye trøkk i fisken, men inn til båten kom det en fin laks på ca 73 cm. Stor glede og den fikk kjøre bil hjem til Norge og skal røykes.

LOKKET LAKSEN:
VK2-flasher og Jackpot-skalle tynget ned
med 20 gram bly bak paravan. 

Helt mot slutten av dagen hørte vi Laffen på VHF-en. Han tok noen kveldstimer utpå og skal fiske i dag fredag også. Følg med her for fangstoppdateringer.

Vi klarte til slutt å lure opp en laks på tirsdag også. Les her.

Uansett tregt fiske har det vært en veldig fin og nyttig tur. Motoren har fått service. Alt utstyr fungerer perfekt og teamet har fått fiska seg inn sammen. Trolling Master blir neste utfordring.

Sjekk eksperten Martin Sethmans beste trollingtips for Vänern
Fikk du meg deg denne? Salmon Showdown-team til Trolling Master

Trolling Master: Deltagerlisten | resultater