torsdag 30. mars 2017

Endelig en bra laks på Vänern

FISKEGLEDE: Ikke den største laksen,
men gleden er stor når man har venta lenge. 

Tregt, tregt, tregt er vel den beste beskrivelsen på fisket de to siste dagene. Vi leita varmtvann i hele går med ti lauer i agnskaller under og etter båten. Dagen starta overskya og vinden økte på - men ikke så mye som meteorologene meldte. Vil anslå maks vind til 6-7 ms fra nordøst.

Vi fikk agnene til å gå fint denne dagen også - til liten nytte. Planen var igjen å leite varmvannsflekker siden Vänern nå er kaldere enn et kjøleskap. Vi hadde 1,9-2 grader på Raymarine-instrumentene i snitt, men fant varmere vann øst for Midtdeleren. Her målte vi 2,6 grader. Lite byttefisk å se generelt, men vi brukte en del tid i det varmere vannet.

Etter hvert klarna det opp og vinden løya helt. Til og med sola fikk vi selskap av. Vi lå i snitt i 1,8 knop med lauene. Helt mot slutten av dagen tok vi et sveip sørover og inn mot Hjorten. Siste strekk ble lagt nordover forbi Stinagrundet ute på drøyt 20 meter vann. Da klokka var 16.55 og jeg var i ferd med å foreslå for Tord at vi skulle pakke sammen, dro det ut sene på ytterste paravan på min side. Ikke mye trøkk i fisken, men inn til båten kom det en fin laks på ca 73 cm. Stor glede og den fikk kjøre bil hjem til Norge og skal røykes.

LOKKET LAKSEN:
VK2-flasher og Jackpot-skalle tynget ned
med 20 gram bly bak paravan. 

Helt mot slutten av dagen hørte vi Laffen på VHF-en. Han tok noen kveldstimer utpå og skal fiske i dag fredag også. Følg med her for fangstoppdateringer.

Vi klarte til slutt å lure opp en laks på tirsdag også. Les her.

Uansett tregt fiske har det vært en veldig fin og nyttig tur. Motoren har fått service. Alt utstyr fungerer perfekt og teamet har fått fiska seg inn sammen. Trolling Master blir neste utfordring.

Sjekk eksperten Martin Sethmans beste trollingtips for Vänern
Fikk du meg deg denne? Salmon Showdown-team til Trolling Master

Trolling Master: Deltagerlisten | resultater

Ingen kommentarer: