onsdag 21. april 2021

Sesongpremiere: To fine ørreter på Tyrifjorden

70 CENTIMETER:
Tyrifjordørret på 4,2 kilo.

Bra start på sesongen. Onsdag ble det to ørreter på 70 cm.

Tirsdag hektet jeg på AMT-en og dro til Vikersund. Der traff jeg Petter Bentzon som også fisker fra en AMT 215 PH. 

Vi satte ut og tråklet oss ut grunnepartiet nordover. Advarsel: Her er det enkelte store grunner og nå var det ikke bøyer ute å kjøre etter. Fort gjort å skade båt og motor.

Vel ute ble utstyret satt og jeg fisket i 8 timer. Fikk en ørret på 49 cm og mistet to ok ørreter. Været var nydelig på dagen med sol og blikkstille, før det blåste opp fra sørøst. Det ble tid til et par øl i havna sammen med Petter og litt fiskesnakk. Veldig hyggelig kveld.

Onsdag kjørte vi utover rett etter kl 06. Ca kl 08 meldte Petter om bra fisk. Han landet en fin villørret på ca 75 cm og 4,5 kilo. Stor glede siden dette var Petters første tur på Tyrifjorden, kalt "Dødehavet" av enkelte.

VILLØRRET:
Petter Bentzon med ørret
på 4,5 kilo.

Jeg fisket i nærheten og ca kl 09 fikk jeg et forsiktig napp i overflata. Trodde ikke fisken var så stor, men den stanget i dypet og jeg skjønte at det var en fin ørret. Lukket etter hvert håven rundt en ørret på 70 cm. Den fikk kose seg i friskt vann i balja og ble veid til 4,2 kilo. 

Fisken falt for en ny spesiallaget Herten-skalle laget av Jan Roger Haugen fra Vikersund som jeg har fått kjøpe. Ørreten svømte fint ned i dypet da den ble satt ut.

Det var meldt vinddreining til nord og økende vind. Det slo til for fullt. Vinden kom i kast som nok var over 10 ms innimellom. Jeg fikk testet båten og Simrad-autopiloten skikkelig og piloten går meget bra nå etter litt justeringer i fjor. Den klarte seg eksemplarisk i vindbygene og holdt kursen også opp mot vinden. 

ØRRET PÅ TAMPEN:
Fisken var 70 cm lang.

Litt før kl 13 satte jeg baugen sørover medvinds mot Vikersund. Da jeg skulle ta opp utstyret satte jeg en stang rett bak båten mens jeg ryddet utstyr. Jammen knarret det ikke til i snella igjen. En ørret til på 70 cm havnet i håven. Villørreten var noe tynnere enn den første og ble ikke veid. Tipper den var rett under 4 kilo og den ble satt kjapt ut. Herlig følelse med to fine ørreter på første tur.

FISKEGLEDE:
Tord Fladeby med flott
Tyrifjord-ørret på 6 kilo.

Fredag 16. april var jeg med fiskekompis Tord Fladeby i Team Flaks på Tyrifjorden. Vi hadde nydelig vær, men fisken uteble. Ett napp på riggen var alt. Tord fisket også lørdag, og da gikk det bedre. Litt utpå dagen tikket det inn en gladmelding: Flott ørret på 80 cm og 6 kilo blank.  Tords første ørret over 6 kilo og stor glede, selvsagt. Også denne kubben falt for agnfisk i en Herten-skalle. Tord fikk også to godkjente ørreter til og mistet en stor ørret.

Les mer om: Ørret | Tyrifjorden