søndag 2. juni 2024

Seier i Vårdreggen 2024Stang inn med minst mulig margin. Er vel på tide å levere lottokupong.

1. til 2. juni var jeg med på Vårdreggen på Mjøsa arrangert av Hamar Fiskerforening. Det ble fem tellende ørreter i løpet av 12 timers fiske fra kl 20 til kl 08. 

Valgte fiskested etter en blanding av magefølelse og litt tips. Valgte også en plass hvor sannsynligheten for veldig mange båter var mindre. Her var det også mindre dritt i vannet som kommer med flommen. Det så ikke veldig spennende ut i starten, men utpå kvelden fikk jeg et hugg i overflata hvor fisken ikke satt. Valgte å snurre der noen runder og søkte videre i nærheten.

En god stund seinere - da klokka var blitt ca 23.30 ble det endelig tellende fisk. En rund og fin villørret på 61 centimeter. Dette var starten på en huggperiode som varte til ca kl 02 hvor jeg plukka fire godkjente ørreter til og mista en godkjent fisk bak båten. Alle ørretene tok lauer i Troutman-skaller. 


Fiskene var 61, 61, 63, 65 og 67 centimeter. Ei skikkelig 60-rekke der, altså. Kanskje det er fordi neste runde år er nettopp 60? Det lover jo godt for alderdommen om det øker på videre. 

Var ganske svett mens dette sto på. Det var intens jobbing med agnfisk og rigging for å fiske mest mulig effektivt. Det gjelder å være på hugget når bettet er der. Fiska konsentrert frem til kl 08, men hadde ikke et hugg på morgenen. 

Uansett holdt fangsten til en veldig knapp seier. Det var 19 poeng som skilte ned til storfisker'n Joachim Fjeldseth og 2. plassen. Her ligger komplett resultatliste.


Det er nesten så jeg får dårlig samvittighet. Vi slo Joachim på NM i 2023 med liten margin også. Tror jeg skal ta på meg hjelm før jeg drar opp til NM på Gjøvik neste helg. 

Til slutt: Tusen takk til Hamar Fiskerforening for et flott arrangement år etter år. Det er mye jobb bak en sånn konkurranse og det skaffes fine premier fra velvillige sponsorer. Spesielt takk til primus motor Jens Edgar Haugen som holder orden på resultatene mens han fisker selv. Det rammer garantert hans eget fiske hardt. 

Les mer om: Mjøsa | Ørret Agnfiske Fiskekonkurranser