søndag 19. mars 2017

Trollingsnacks fra USANylig kom det en forundringspakke til Team Propell fra Trinidad Tackle Company og Optimizer Lures. Her var det trollingskjeer fra Optimizer, Anchovy-agnskaller og Trinidad-dodgere som vi har fått til testing.

Det spesielle med Optimizer-skjeene er at de er laget for høy fart. De kan faktisk ikke fiskes under ca 2,6 knop. Da vil de legge seg i overflata melder Optimizer selv. Til gjengjeld skal de tåle veldig høy fart. Over 5,5 knop ifølge produsenten selv. Det bør gjøre dem velegna til å leite laks og ørret med både i ferskvann og i sjøen, og de bør fungere godt i dårlig vær og mye bølger da de har et stort fartsspekter. Skjeslukene kommer i 3- og 4-toms utgave og fargespekteret er stort og det er mange utgaver i UV. Disse skal testes ut både på Vänern og i Østersjøen.  Se alle fargene her.

Anchovy-skallene er laget i UV og finnes i fem forskjellige farger. Alle har stang til å tre gjennom og stive opp fisken. Se hele fargespekteret her. 

Dodgerne er laget i rustfritt stål, finnes i mange fargeutgaver og har fartsregister fra 0,9-2,6 knop ifølge Trinidad Tackle Company. Se alle variantene her.

Nordmenn fikk laks og ørret på Vänern

FLOTT LAKS: Kjell Are Larsen med en laks
 på 77 cm og 4,6 kilo. 
Foto: Torgeir Thorbjørnsen

Øvre Romerike Trollingklubb var godt representert i den vestlige delen av Vänern i helga. Kjell Are Larsen og Torgeir Thorbjørnsen fiska ut fra Sunnanå havn i Mellerud og Atle Børke fiska fra Åmål. Og fisk ble det.

Kjell Are meldte følgende på sin blogg lørdag: - Kjempedag utpå i finværet og 3 fine laks med i land. Laue i overflata og en på rigg 28 fot ned med flasher. Største var en laks å 4,6 kg.

FLOTT ØRRET: Falt for en Tomic. Foto: Atle Børke

Kjell Are og Torgeir måtte derimot se seg slått av Atle Børke lørdag. Han kom i land med to ørreter på 6,2 og 3 kilo. Atle kjørte en litt annen taktikk og melder at Tomic på rigg var det som fanga fisk. Både Kjell Are og Atle meldte om strålende vær og lite vind.

Jeg tok kontakt med Atle på formiddagen søndag. 
- Hvordan er forholdene i dag?

- Flotte forhold i dag også, har bare en undermåler så langt.

- Hvor fisker du?

- Ligger rundt 30 meter'n sørøst for Nygrund, skriver Atle som også forteller at det er temperaturen svinger en del: Fra 0,8 til 1,35 grader.

STORFINT FREDAGSBESØK: Mr Vänern,
Einar Petersen, var på middagsbesøk hos Torgeir og Kjell Are fredag.
  
Foto: Kjell Are Larsen

Lenger sør i Dalbosjøen melder Kjell Are også om veldig kaldt vann: 0,8-1,1 grader.

- Hvordan er forholdene?

- Flatt hav og finvær. En laks på 70-75 cm med fettfinne i retur ... så langt. Det er mye flytegarn fra Rullestensgrund og bort til Måken. Gutta fisker i samme området søndag som de gjorde lørdag.

Også Team Cops er ute og fisker. De går ut fra Dalbergså. Hadde to fine laks i går og er utpå i dag også. Team Bull 2 er ute med Team Trollet og også Team Fisherman fra Elverum er ute på Vänern søndag. Her er det bare å følge med for rapporter.

Oppdatert søndag kveld: Kjell Are Larsen og Torgeir Thorbjørnsen nøyde seg med en villfisk i retur og ett hugg på riggen som ikke satt. Atle Børke kjente heller ikke mer. Team Cops fikk to som var for korte i begge ender. Virker som det var generelt tregt fiske i dag.

Lyst til å bli en bedre Vänern-troller? Sjekk ut disse tipsene 
Sjekk fiskenyheter fra Vänern her