onsdag 16. mai 2018

Her ble den største laksen i Trolling Master Bornholm tatt

GULL VERDT:
Denne kjempelaksen på 21,78 kg sikret
Søren Graack Jensen og Team Sallinge
100.000 danske kroner.

 Foto: Team Sallinge

Du har kanskje fått med deg kjempelaksen som ble tatt siste dag av Trolling Master Bornholm? Her er litt av historien bak fangsten.

Team Sallinge bestående av skipper Søren Graack Jensen (54) fra Sallinge og makker Kenneth Hansen hadde kjempet seg gjennom 3 konkurransedager uten godkjent laks, men de ga ikke opp og satte kursen ut på et flatt hav også siste konkurransedag lørdag 5. mai. Nettopp dette er noe av spenningen med Trolling Master Bornholm. Selv om du ikke får klaff i fisket fra starten, så kan du allikevel få den aller største laksen, og ta den største premien på 100.000 danske kroner.

Det var nok håpet om storfangst som lurte i bakhodet på Søren Jensen og Kenneth Hansen og sikkert de fleste andre konkurransedeltagere denne dagen. Og belønning for stayerevnen skulle Team Sallinge få.

Søren skriver til meg at det forløsende hugget kom kl. 13.00. En Grizzly Salar med sølv bakside ble fisket i 2,5 knop via dyprigg på 65 fot. Så kom hugget de aldri vil glemme.

- Vil du røpe hvor dere fikk laksen?

- Vi fikk den sør for Hasle på 40-meterskanten, skriver Søren Jensen til meg.

LYKKESLUKEN:
Denne Grizzlyen lokket kjempelaksen

til hugg.
 Foto: Team Sallinge

- Vi hadde først fått en liten på 4,2 kg så vi var i ferd med å gi opp da hugget kom. Det tok nesten 2 timer å få den inn til båten, skriver Søren.

Laksen var kjempesterk og sto dypt med hodet ned og stanget.

- Det er den beste fighten jeg har hatt. Jeg har drevet med trolling siden 2012 og vi har mye å lære, men det går fremover, skriver Søren Jensen.

- Hvordan var stemningen i båten da fisken var sikret?

- Det var stor jubel. Vi vendte tilbake til der vi fikk den store og fikk en til på 5 kg. Så satte vi kursen mot havnen.

Les også: Slik fisket vinnerne av Trolling Master 2018
Les også: 31.-plass til Team Propell

Les mer om: Trolling Master | Laks | Østersjøen | Bornholm
Ukjent med trollingfiske? Lær mer her
Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook
Se resultatene i Trolling Master Bornholm 2018