tirsdag 5. juni 2018

Fikk kveite på 550 meter i Skagerrak

Alle foto: Trutta Raymarine

Roger Nilsen, Espen Abrahamsen, Anders Larsen og Robert Råmundsen i Team Trutta Raymarine er i støtet om dagen. De har fisket etter kveite, skate og brosme i Skagerrak - med suksess.

Sist søndag var Roger, Espen og Anders langt ute i sjøen med utgang fra hjemmehavnen Langesund. De hadde satt siktet mot en helt ny plass. Nærmere bestemt 25-30 nautiske mil østover mot Sverige. Målet var klart for dagen: kveite.

Først mistet gutta to kveiter som rett og slett beit av 1.0-fortommene. Da gjorde Roger om takkelet sitt til 2.0-fortom.

Han agnet opp en hel makrell med en Owner J-krok i størrelse 11/0 og sendte den ned i dypet med et tungt søkke. Og det er ikke normalt dyp disse gutta fisker etter kveite på - her var det 550 meter dypt.

Etter en stund var det bom stopp for Roger. Noe stort hadde svelget makrellen, og en lang kamp begynte.

Les også: Slik fisker du kveite

- Det var tungt. Jeg brukte en time på å få den opp og den hadde to utras på 40-50 meter, skriver Roger til meg.

Da fisken endelig var sikret ble den målt til 147 centimeter lengde og veid til 44 kilo.

- Hvordan var stemningen i båten da?

- Alle brølte «YES!».

- Hvordan gjennomfører dere fisket i praksis?

- Vi kjører over området noen ganger og bruker Sonarchart Live. Forsøker å finne undervannstopper og kartlegger området rundt. Det er lite strøm der ute så vi bruker søkker på 600-800 gram. For å holde posisjonen bruker vi Minn Kota, en elektrisk motor, skriver Roger.

Han forteller også at de bruker en Raymarine CP570 ekkoloddmodul som fungerer bra på så store dyp.

FLOTT KVEITE:
Espen Abrahamsen med
kveite på 23 kg. 
 

HVITSKATE, 7,5 KG:
En drøm å få for specimenfiskere. Espen
var den lykkelige fangstmannen. 

Dette er ikke den første kveita gutta har fått ute i Skagerrak. 27. mai var Espen og Anders ute på storfiskjakt, men ikke på akkurat samme plass. De fikk ei kveite på 23 kilo og ei hvitskate på 7,5 kilo. Lørdag 2. juni var det en annen båt fra Bamble ute på samme plass. De fikk 3 skater med topp på 9,7 og ei kveite på 32 kilo. Trutta Raymarine har også fått ei kveite i Skagerrak for 1,5 år siden.

Les også: Her har Roger håkjerring på kroken

Team Trutta fisker fra to forskjellige båter og er såkalte specimenfiskere. Det vil si at de jakter på de største eksemplarene av forskjellige fiskearter.

Har du lyst til å slå disse gutta i konkurranse kan du melde deg på Raymarine Langesund Fiskefestival 11.-12. august i år. Du kan da fiske etter forskjellige arter, eller delta i en rein sjøørret-konkurranse hvor du også kan fiske fra land. Det er også en fiskekonkurranse for barn lørdag 11. august. Du finner alt av informasjon her.

Lik og følg gjerne Team Propell på Facebook
Les om kveitefiske: AgnfisktakkelSlik finner du kveita | Riktig utstyr | Enkle knuter

Team Propell liker også å fiske kveite. Den største fangsten kan du se her:Les mer om kveitefiske