FANTASTISKE MJØSA: Det kan være helt magisk ute på Norges største innsjø. |
Vi dro seint og fikk satt ut stengene ca kl. 21.30. Ville teste området sør for Helgøya igjen, siden det ble full klaff der i NM. Det gikk kraftige byger da vi kom oppover og vi fikk se regnbuer, trolske skyer og sol i skjønn forening. Det så virkelig ut som storfiskvær, og vi satset på agnfisk og en tassie denne gangen. Det var sterk strøm enkelte steder, så Fish Hawken kom til sin rett nok en gang.
Fisket grundig over samme område som i helgen, men det var bare småørreter som ville bite. I 01-tiden dro jeg meg litt lenger sør og plutselig begynte det å hyle i ei snelle på taket. Fast fisk - og den var fin.
Simen - som faktisk har fått punding før - tok stanga og fikk oppleve hopp og sprett på langt snøre. Etter hvert fikk han pumpet ørreten nærmere båten, men da gikk den bare og stanget i dypet. Jeg begynte faktisk å lure på om det kunne være en ny punding (for uinvidde betyr det ørret over 6 kg). Til slutt fikk Simen fisken til overflaten ved siden av båten, og jeg kunne lokke gumminettet rundt den.
Punding var det ikke, men i håven lå en feit og fin ørret med klippet fettfinne. Lengden ble målt til over 75 centimeter, og vi veide den (unøyaktig selvsagt) i gummihåven til 5,4 kg. Etter noen kjappe bilder fikk ørreten svømme videre - litt sår i munnen.
Ørreten falt for en agnfisk fisket med 40 gram bly og ganske langt slep. I løpet av natten og morgenen fikk vi 6-7 ørreter som nok måtte legges sammen to om gangen for å komme opp i 50 cm. De lot seg lokke av både agnfisk og Tasmanian Devil. På denne turen ville ørretene stort sett ikke la seg lure av flashere. Det ville de derimot under NM hvor vi hadde helt vilt fiske. Det kan du lese om her.
Har også fått redigert en film av fisket under norgesmesterskapet som publiseres snart.
Sugen på å lære mer om ørretfiske på Mjøsa? Sjekk ut disse tipsene
Les mer om: Mjøsa | Ørret