fredag 17. juli 2020

Mjøsa: Diger ørret og båtbrann


Fisket er tregt på Mjøsa nå, men hva gjør vel det når det kommer ett godt hugg. Var ute sammen med sønnen min Simen torsdag på ørretjakt. Vi fikk fiska ca en time før det ble slått full alarm på Mjøsa. VHF-en ulte og det ble meldt om eksplosjon i en båt på kanal 16.

MARERITT:
Brann er noe av det verste
som kan skje i en båt. 

Vi tok opp riggstengene så fort vi kunne og satte full fart mot den sørvestlige siden av Helgøya hvor vi kunne se tykk svart røyk. Da vi kom frem var en liten politibåt på plass og samtidig kom RS Mjøsvekteren. Politiet sa til meg at ingen var skadet eller savnet. VG meldte at en person hoppet i vannet. Mjøsvekteren satte umiddelbart i gang med slukking.

NOK BYTTEFISK:
Ingenting å si på næringstilgangen for ørreten.
Bildet er av sidescan på Simrad
NSS EVO3-skjermen.

Vi fortsatte fiskingen og det blåste godt opp fra sør. Etterhvert fant vi le og mengder av byttefisk. Bettet uteble derimot. Vi brukte resten av kvelden i området og kl 22, da vi skulle til å avslutte, kom endelig hugget. En grov ørret lot seg friste nede på ca 7 meter på den ene dypriggen over et Shark-lodd.

KUBBE:
Ørreten var 76-77 cm lang
og veide ca 5,8 kilo.

Fisken gjorde ikke heftige lange utras, men sto dypt under motorstrømmen og stanget. Da Simen presset den opp gjorde den sprelske hopp to ganger. Skikkelig nervepirrende og gøy. Til slutt klarte vi å få lurt den i håven.

Var rimelig sikker på at dette var en ny punding (ørret over 6 kilo) siden ørreten var skikkelig rund. Den dro vekta til ca 5,8 kilo og takket pent for seg med halen da den svømte ned i dypet.

Les også: Gode tips for storørret på Mjøsa
Les mer om: Mjøsa | Ørret