lørdag 29. mai 2021

Fikk fire ørreter på Mjøsa


FIN ØRRET: 
Geir Fladby med en
kladd på 5 kilo. 

Fredag hadde jeg med meg min gamle nabo fra Auli, Geir Fladby ut på ørretjakt. Målet var - som alltid - diger ørret. 

Det var ganske frisk vind fra nord tidlig på kvelden, så vi kjørte et godt stykke nordover for å slippe å kjøre i motvind. Det var bra med fisk å se i enkelte områder. 

Vi fikk to fine ørreter på 47 og 53 cm på kvelden. Den største ble middag til Geir og den minste ble sluppet pent tilbake. 

Så ca kl. 23.30 skrek det godt i ei snelle på taket. Geir tok stanga og kjørte en tung fisk som hadde latt seg friste av en agnfisk. Det ble en del rulling og utras da ørreten kom inn til båten, og vi så at det var en grov fisk. Fikk lukket håvnettet rundt den etter litt klabb og babb. Full jubel i båten. 

Ørreten var en settefisk på 76 cm som vi veide raskt i veienett til 5 kilo. Den fikk friheten tilbake og svømte kvikt ned i dypet - litt sår i munnviken. 

Det var en ganske lettet kaptein da. Alltid veldig gøy at gjester i båten får oppleve så diger og fin fisk. Det er ingen selvfølge å få sånne eksemplarer. 

Vi fisket frem til rett etter kl.03 og vi mistet to tunge fisker som vi ikke så før krokfestet løsnet. I tillegg fikk vi en ørret til på 54 cm. 

Mjøsa-tips: Finn storørreten

Les mer om: Mjøsa | Ørret