Team Flaks på 2. plass i nordisk mesterkap i trollingfiske

FLOTT FISK: Denne laksen på nesten
8 kg som Tord Fladeby (bildet) og Erland Ryen
fikk sendte Team Flaks opp på en
2. plass i Sunnanåträffen.

18., 19. og 20. oktober gikk nordisk mesterskap i trollingfiske, Sunnanåträffen, av stabelen på Vänern med utgang fra Sunnanå ved Mellerud. De tre norske teamene Flaks (Tord Fladeby og Erland Ryen), Trømborg (Aleksander Graarud og Jørn Klerud) og Propell (Tom Høgseth og Fredrik Gundersby) reiste nedover tirsdag kveld.

Testfisket gikk ganske bra for teamene. Team Propell hadde bra med kontakter onsdag da vi kjørte med wobblere og skjesluker for å lete byttefisk og blankfisk. Vi hadde 6 ørreter i båten, én rett over konkurranseminstemålet på 62 cm, én villørret på 70 cm og vi fikk også en rømt regnbueørret. I tillegg hadde vi noen hugg, og mistet en ørret rett bak båten. Stemningen var god da vi hadde funnet plassen vi i utgangspunktet ville fiske i konkurransen. Dette var i området nord for det velkjente grunnområdet «bananen» i Dalbosjøen. Det var store mengder byttefisk der, og nå visste vi at det var ørret der også.

Torsdag taklet vi opp med agnskaller og lauer for å se hvordan det fungerte. Fisket var tregt, men vi fikk en ørret på 62 cm på VK3-flasher og Rhino-angskalle på riggen. Fisket var også tregt for Team Trømborg som kjørte med wobblere. Team Flaks kjørte med både Rhino-angskaller og wobblere og heller ikke de hadde godt fiske. Selv om Team Propell bare fikk én fisk bestemte vi oss for å satse på agnfisk under konkurransen når det var mulig.

Første konkurransedag fikk vi to undermålere i overflata på laue. Team Trømborg ble også stående uten tellende fisk. Team Flaks fikk en ørret på 2,95 kg.

Lørdag var det mye vind og Team Propell gikk derfor over til wobblere og skjesluker. Denne dagen hadde vi to hugg som slapp med en gang. Vi hørte bare snelleskrik. Team Trømborg fikk en ørret på 4,6 kg denne dagen.

FLOTT ØRRET:
Erland Ryen i Team Flaks med en ørret
på over 5 kg i konkurransen.

Team Flaks gjorde det derimot veldig bra lørdagen. De klarte å lande en laks på nesten 8 kilo og en ørret på over 5 kg. Dette klarte teamet til tross for masse trøbbel. En skjerm sluttet å virke så de hadde ikke tilgang til ekkolodd og ordentlig kart en periode. Autopiloten fungerte heller ikke i de 1,5 timene trøbbelet varte. I tillegg røyk ei planerboardline og et stackerfeste til et rigglodd så et sharklodd gikk rett til bunns. Håven knakk også under en håving for gutta.

Den store laksen var ikke helt tam heller og tok med seg tre snører fra planerboardstengene. Men når alt kom til alt sendte disse to fiskene Team Flaks helt opp på en 2. plass totalt i konkurransen.

TELLEFISK: Fredrik Gundersby
med Team Propells eneste godkjente
fisk i konkurransen.

Siste dag ble det endelig tellende fisk for Team Propell. En ørret lot seg friste av en laue i Jackpot-agnskalle i overflata. Fisken var 71 cm og rett over 4 kg. Det var jubel i båten da kan jeg love. Alltid deilig å få tellende fisk under så tregt fiske. Team Flaks levde ikke opp til navnet akkurat denne dagen, men fisket var veldig tregt og teamet beholdt 2. plassen i konkurransen. Stor jubel fra hele gjengen. En norsk båt på pallen har ikke skjedd ofte i denne konkurransen. Teamet fikk masse fine premier.

Team Trømborg endte på en 30. plass av 115 startende team med sin ene ørret og Team Propell endte på en 36. plass. Du kan se hele resultatlista her.

STORFISKER:
Aksel Fladeby (10) er fast medlem
i Team Flaks. Her med en flott ørret
fra Fiskefesten i sommer.

Team Flaks har hatt en helt rå konkurransesesong. Se bare på denne lista: 8. plass i beste båt-kategorien i Trolling Master Bornholm sammen med Tom Høgseth i Team Propell, 5. plass i norgesmesterskapet, 2. plass i Fiskefesten på Storsjøen, 3. plass i Raymarine-cupen og 4. plass i Lowrance-cupen. Det hører med til historien at Tord har fisket med sønnen Aksel (10) i nesten alle konkurransene.

Til slutt vil jeg gratulere Melleruds Trollingklubb med en veldig godt gjennomført konkurranse med flotte premier. Vil også gratulere teamene med topplasseringer og spesielt norske Team Skrekk, bestående av Bjørn Østgård og Christian Røine med en flott 6. plass.