onsdag 8. mars 2017

Heftig fiske ga ørretrekord på Mjøsa-isen

FULL FART PÅ ISEN: 
Atle Knapp med knallfangst på Mjøsa.
Alle foto: Atle Knapp

Atle Knapp var helt på felgen da han våknet tirsdag morgen. Ryggvondt hadde gitt en søvnløs natt, men snart skulle det vise seg at dagen skulle reddes av litt Reodor Felgen-takter. Atle var bedt med på isfiske sammen med Jan Lunde og Dag Erik og Fredrik Schauerud. Kursen ble satt nordover og litt utpå morgenkvisten var de ute på isen.

Atle som i likhet med Team Propell er Raymarine-ambassadør har snekret seg ei kasse og tilpasset denne til et Dragonfly-ekkolodd fra Raymarine. Det skulle vise seg å være lurt, for Atle fant fisken. Etter noen abbor smalt det til skikkelig på ei stang agnet med krøkle.

REODOR FELGEN-OPPLEGG:
Fin fangst fra en tidligere tur i år. Atle borer 

to hull rett ved siden av hverandre. 
Ett til ekkoloddet og ett til å fiske i. 

- Det var en heftig kamp på veldig lett utstyr. Fisken tok mye snøre før jeg kom til hullet, og da jeg fikk stoppet den så var den lille haspelsnella nesten tom for snøre, forteller Atle.

- Hadde hjertet i halsen da fisken ruset ut igjen flere ganger, og jeg så at det minket faretruende på snøret. Etter ca 15 minutter så vi fisken og etter noen utrusninger til fikk vi den opp gjennom et hull hvor det ikke var altfor mye plass til overs. Rett og slett en heftig opplevelse, forteller en lett opphisset og erfaren fisker til meg.

SMART LØSNING:
Her sees Dragonfly5 Pro-ekkoloddet
 i hjemmelaget kasse. Svingbar og med
høydejustering til chirpgiveren.

Ørreten var 70 cm lang og veide hele 4,7 kilo. Det gir en k-faktor på 1,37 og er personlig rekord for Atle på isen. Knapper'n som vi kaller ham forteller at han fikk 5 ørreter. 3 fikk svømme videre. Han mistet også flere fisker. De andre i følget fikk også 3 ørreter og tilsammen fikk gjengen ca 70 abbor.

Atle skriver på Raymarines Facebook-side at det er lett å se både abbor, krøkle og annen fisk med ekkoloddet og dermed lett å finne riktig dyp. I tillegg ser man pilken og hvilket dyp den er på til enhver tid.

Lik og følg gjerne vår Facebook-side
Mjøsa-veteraner: Slik får du storørret på Mjøsa fra båt

FULL OVERSIKT: Her kan man se at pilken 
senkes  på venstre side. Atle stopper først og slipper 
ned litt til. Så sees en fisk som er opp og titter.
Deretter en fisk til som kommer opp og tar.
Streken til høyre som går opp viser en ørret
på 1,7 kilo som tas til overflata. 

Fikk flott sjøørret i Østersjøen

Foto: Martin Sethman

Martin "Røda baronen" Sethman er ute og jakter blank fisk i Østersjøen i dag. Rett etter kl. 12 tikker følgende melding inn på Facebook: Fin havsöring och en glad dansk 👍 #seatrout #havsöring.

Martin forteller meg at sjøørreten tok en Ismo magnum med 50 gram bly i overflata. Vi venter spent på flere bilder. 

Bli en trollingmester på Østersjøen | Vänern | Mjøsa