torsdag 7. juni 2018

Ny sonde til Fish Hawken

FISH HAWK X4D:
Sonden måler fart gjennom vannet,
trykk (dyp) og temperatur.

Noen ganger er man uheldig. Under siste fiskedag av Trolling Master Bornholm var det først stor glede i båten da vi fisket kjempebra. Så droppet stemningen litt. Da jeg tok opp dypriggen og skulle hekte av sonden til Fish Hawken sa det pang. Vaieren røyk. Sonden dundret til bunns i Østersjøen sammen med dypriggloddet. Vi kunne se dypdykket fint som en kraftig strek på Raymarine-skjermen.

Har ingen andre enn meg selv å skylde på siden vaieren var gammel. Jeg hadde ikke sett noen tendenser til kordeller i vaieren hadde røket eller var svekket. Uansett en påminnelse om at utstyret må byttes uansett etter en stund. Har nå kjøpt ny sonde fra USA som er klar til norgesmesterskapet i trollingfiske på Mjøsa.

DISPLAY (T.V.): Viser hvor dypt du fisker,
temperatur i overflaten, temperatur ved sonden
og fart gjennom vannet i overflaten
og ved sonden i dypet.

Fordeler med Fish Hawk: 

  • Viser temperatur og fart gjennom vann både i overflata og nede ved dypriggloddet. Veldig nyttig når det er mye strøm.
  • Du har kontroll på strømmen i dypet der du fisker med dyprigg. Det er da mye lettere å få sluker og agn til å gå med korrekt hastighet slik at de fisker riktig. Er det stor forskjell på strøm i overflata og i dypet kan du bruke forskjellige sluker som fisker i riktig hastighet i overflata og i dypet. 
  • Du kan finne sprangsjikt i vannlagene. Det vil si der det er store temperaturforskjeller. Her vil ofte byttefisk og større fisk oppholde seg.
  • Sonden måler trykket og gir deg eksakt dyp.