onsdag 5. mai 2021

Mjøsa: To ørreter over 80 cm

FLOTT VILLFISK:
Mjøsørret på 5,85 kg.

Fisket på Mjøsa har startet veldig bra med to ørreter over 80 centimeter.

AMT-en ble sjøsatt sør i Mjøsa mandag 3. mai. Var alene i båten og fisket ei kveldsøkt frem til det var mørkt. Seks ørreter på 74, 70, 66, 58, 49 og 40 centimeter lot seg lokke av agnfiskene. De to største ørretene var 4,5 og 4 kg. Den største ørreten falt for en Anchovy-skalle jeg har fått fra Trinidad Tackle Company.

TOK I MØRKET:
Ørret på 74 cm og 4,5 kg.

To av ørretene tok mens jeg allerede kjørte fisk, og til slutt var det bare ett snøre igjen i vannet. Alle fiskene ble satt pent tilbake for å vokse seg større.

Utrolig godt å være i gang igjen, og ikke minst herlig at fisken biter. Det var 3,7-3,8 grader i vannet så ørretene var ganske kuldestøle og daffe. 

PRIKKEFANT:
70 cm og 4 kg.


La meg i havna for å sove litt, og var i gang igjen rett etter kl 03 tirsdag. Da ble det først en fin ørret på 60 cm. Så kom høydepunktet. Et snøre løste ut på planerboardet. Ikke noe voldsomt utras, men det var tungt. Ørreten begynte å gå ut til sidene og tok med seg et annet snøre. Da jeg fikk se halefinna og den grove fisken håpet jeg at det var en såkalt punding (ørret over 6 kilo). 

Alltid vanskelig å håve stor fisk alene, men det gikk bra denne gangen også. Ørreten ble forsiktig målt og veid. Den var nesten 83 cm lang og dro vekta til 5,85 kg. Fattige 150 gram unna den magiske pundinggrensa. Uansett veldig gøy. Ørreten falt for en spesiallaget Herten-skalle.

Også denne gangen gikk det på flere ørreter mens jeg kjørte den store. Jeg fikk en fisk på 63 cm og en liten tass under minstemålet. Litt lenger ut på morgenen fikk jeg en godkjent ørret til på 56 cm. Til sammen 4 ørreter på noen timer er mer enn godkjent.

Dro hjem for å sove noen timer tirsdag før det ble ei kveldsøkt sammen med ringreven Atle Knapp i min båt. Vi startet ca kl. 17.30 og det tok ikke mer enn en halvtime før det hylte iltert i ei snelle på taket. Atle tok stanga, og denne fisken var det mer fart i. Stanging og utras i det iskalde vannet. 

RINGREV:
Atle Knapp med ørret
på 81 cm og 5,3 kg.

Vi så at denne fisken var grov da den kjørte show i overflata. Atle styrte fisken rutinert i håven og vi var spente på størrelsen. Fisken var 81 cm lang og ble veid til 5,3 kg. Stor glede i båten da fisken svømte fint ned i dypet igjen.

Vi fisket frem til mørket og i skumringen fikk jeg en fin villørret på 58 cm. 

12 ørreter på tre økter er jeg selvsagt veldig fornøyd med, og særlig at det har vært stor fisk. Gleder meg til å fiske mer i perlen Mjøsa. Har fått noen fine videoopptak så det blir nok noe film etter hvert.

Les Atle Knapp og Einar Finstuens tips for ørretfiske på Mjøsa

Les mer om: Mjøsa | Ørret