torsdag 8. november 2018

15 ørreter på to dager

FLOTT ØRRET:
Atle Knapp med en praktfisk på 3,5 kilo. Ørreten 
var den største på de to fiskedagene.
Alle foto: Tom Høgseth

Har vært så heldig å få være med Atle Knapp på ørretjakt sør i Mjøsa i to dager. Atle hadde knallfiske tirsdag, og vi hadde trua da vi dro ut onsdag morgen. Dagen endte med 8 ørreter i båten, og de fleste fikk vi på morgenen. Et par av dem var over minstemålet på 50 cm, men det var mye småfisk. Ørretene lot seg lokke av diverse wobblere, og vi fikk to på agnfisk.

LURTE FLERE ØRRETER:
Koppelo, 9 cm. 
 

FRISTET ØRRETER:
Lappia, 9 cm. 

LOKKET ØRRETER TIL HUGG:
Rapala Scatter Rap, 10 cm.

Torsdag gikk det bedre og igjen var det morgenfisket som var best. Vi startet med to flotte villørreter ganske kjapt på ca 2 og 2,5 kilo. Litt lenger utpå morgenkvisten fikk vi en veldig fin villørret på 3,5 kilo. Denne var 64-65 cm lang og skikkelig tjukk. K-faktoren var på 1,3.

ØRRET-MAT:
Den største ørreten vi fikk spydde ut
små lagesild på 8-9 cm. 

Etter at morgenbettet stilnet det av, men vi fikk 4 mindre ørreter utover dagen og endte med totalt 7 ørreter i båten. I tillegg mistet vi en liten ørret rett bak båten, og hadde et hugg på riggen som ikke satt. Det var wobblere i overflata som igjen fungerte best, men vi hadde 2-3 ørreter på agnfisk også.

Vi fisket stort sett helt innpå land, og der så vi også mye lagesild i overflata.

Mjøsa-veteraner: Slik finner du storørreten

Overflatetemperaturen der vi fisket lå på ca 9 grader, og vi kjørte i 2-2,2 knop med wobblere og angfisk i kombinasjon. All fisken ble satt ut igjen bortsett fra ørreten på 3,5 kilo.

PS! Sugen på en knallfin båt til avansert dorgefiske? Sjekk denne

Les mer om: Mjøsa | Ørret
Lik og følg gjerne @teampropell på Facebook