fredag 20. juli 2018

To ørretrekorder på én time

MJØSØRRET:
72 cm med kruttsterk fisk.

Alle foto: Tord Fladeby

Det nystartede trollingfisketeamet Flaks bestående av Tord Fladeby (40) og sønnen Aksel (8) fra Fetsund lever opp til navnet sitt. Natt til tirsdag var de ute på jakt etter de digre ørretene som går i Mjøsa. Fiskesugne som de var startet de allerede kl. 14 på mandag. De startet å fiske på østsiden av Helgøya og dro seg opp til sundet mellom Nes og Helgøya. De fisket ut i fjorden mot Hamar og nordover mot Furnesfjorden. Her var det mye byttefisk å se. Til å begynne med var det stille, men seint på natta slo fisket til.

Klar for storørret på Mjøsa? Les eksperttipsene

Først var det Aksel sin tur. Kl. 03.30 lot en ørret på 70 cm lot seg lokke av en Tasmanian Devil i gul farge fisket med 40 gram bly foran i overflata. Stor glede i båten da ny personlig rekord var sikret.

NY REKORD:
Aksel Fladeby med
ørret på 70 cm. 

- Vi ble liggende og snurre i området vi fikk fisken, og en time etterpå smalt det skikkelig på akkurat samme sted. Den tok mye snøre og det var 100 meter ute på det meste, sier Tord til meg.

Det var bra trøkk i ørreten og fisken gikk og stanget i dypet, forteller Tord. Til slutt fikk han presset fisken i håven. Stor glede igjen da dette var personlig rekord for Tord også. Ørreten var en ordentlig kladd. Den var ca 72 cm lang og veide 4,6 kilo. Denne ørreten tok den samme Tasmanian Devil-sluken.

VELFØDD: Ørreten til Tord
på 4,6 kg var god og rund og den
ga en god fight. 

Tord er veldig fornøyd med makkeren sin.

- Aksel ville ikke inn etter at vi hadde fisket i 20 timer, sier han med en latter.

- Jeg spurte om han ville inn til land så vi kunne spise litt, men det syntes han var helt unødvendig. Han mente vi heller kunne fiske mens vi spiste.

SLITNE OG LYKKELIGE:
20 timers fiske ga to nye personlige
rekorder. 

Dette er ikke første gangen Aksel Fladeby har tatt diger fisk. Han er også en råtass i gjeddefiske. 

Les mer om: Ørret | Mjøsa