mandag 30. mars 2020

Fikk to kjempelakser samme dag i Østersjøen

GIGANT:
Torgny Elme'n med laks på over 20 kilo.

Foto: Henrik Pettersson

Lørdag begynte ryktene å gå om en helt utrolig fangst ved Simrishamn i Østersjøen. Et svensk fisketeam hadde et vanvittig trollingfiske etter laks toppet med to virkelig digre lakser. Etter litt detektivarbeid på Facebook fikk jeg tak i kapteinen Henrik Pettersson i fisketeamet Ryssby.

Søndag fortalte han dette: - Hei. Vi hadde et fantastisk fiske i går. To trippelhugg og ett dobbelthugg. Hadde 11 lakser i båten med en 20+ på topp. Vekten gikk dessverre bare til 20 kilo. Fikk også en laks på 18,5 kilo.

Jeg har aldri hørt om noen som har fått to lakser av det kaliberet på samme dag før.

Det var ved 12-tiden det smalt skikkelig første gang hos team Ryssby som hadde tatt turen til Simrishamn sammen med mange andre team fra trollingfiskeklubben Bolmen for å ha klubbkonkurranse.

Nede på på 28 meter slepte de en flasher i svart og sølv med det velkjente kunstagnet «knosa stive» bak. Plutselig skrek det i snella. Henrik tok stangen og han og makker Torgny Elme'n klarte etter hvert å håve laksen som dro vekta til 18,5 kilo.

18,5 KILO:
Henrik Pettersson med den nest største laksen.

Foto: Torgny Elme'n

Så klokken 16 kom dagens hugg med stor H. Denne gangen var det en flasher og gummifisk nede på 18 meter som fikk en kjempe til å hugge - snøret fosset ut av snella. Det var Torgny sin tur til å kjøre fisken.

- Kan du fortelle litt om de to store fiskene?

- 20-kilos fisken var en riktig bra fight. Den bare gikk i ett utras rett til bunns og sto der og stanget. Vi plukket opp alle de andre stengene så vi kunne fighte den kontrollert. Den så ut som en hai da den kom opp i overflaten og svømte forbi båten et par ganger. 18 kilos-laksen gikk også rett til bunns, men den var ganske slapp siden den var full av brisling, sier Henrik.

GIFTIG KOMBINASJON:
Dette oppsettet lokket laksen på over
20 kilo til hugg.

Laksen på 18,5 kg tok teamet med seg, mens kjempen på over 20 kilo og 115 cm var en villfisk og ble i likhet med flere andre fisker satt pent tilbake etter et par bilder.

Henrik forteller at de fikk kjempelaksene øst for waypoint 11. Her kan du se mange av de mest kjente laksepunktene ved Simrishamn.

- Hva sa dere til hverandre da dere hadde fått disse store laksene? 

- Det var full jubel. Torgny fikk personlig rekord på laks. Hans gamle rekord var 17 kilo, så han var litt irritert på meg da jeg fikk den på 18 siden jeg har fått en på over 20 før utenfor Ronneby for to år siden - og en på 18,6 kilo. Etter at han fikk den på over 20 så ble han rolig igjen, sier Henrik.

Om det skulle være noen som helst tvil: Team Ryssby vant klubbkonkurransen.

Nysgjerrig på trollingfiske? Les mer her
Følg gjerne @teampropell på Facebook og Instagram 
Les mer om: Laks | Østersjøen