lørdag 4. mars 2017

Laksebonanza i Østersjøen

STORLAKS: Denne kom opp i et firehugg
på ettermiddagen og veide ca 14,5 kilo.

Foto: Johan Abelsson

Det nærmer seg vår selv om snøen dominerer hjemme på Auli i dag. Fiskefeberen begynner å herje for alvor nå. Det blir ikke bedre av å kikke på Facebook. Det første som møter meg der er bilder av blank fisk.

Johan Abelsson har vært ute med kunder i dag. Ca. kl. 10 meldte Johan på Facebook om laks på dyprigg og flasher: Vekt ca 7 kilo. Huff. Fiskefeberen blir ikke bedre av å lese dette. Et par timer seinere meldte Johan om hugg igjen. En fin sjøørret på ca 4,5 kilo tok en Diamond King-skje på 10 meters dyp. Dobbelt-huff. Fiskefeberen stiger til ytterligere høyder.

FISKEGLEDE: Havets sølv får frem smilet
hos fiskere.
Foto: Johan Abelsson

Oppdatert kl. 16.25: Johan Abelsson meldte om om firehugg i båten på ettermiddagen. Lakser på 3, 8 og 14,5 kilo landes i båten mens en fisk slipper. Fantastisk fiske.

Det skjer mye for Abelsson for tida. Hans nye Mclay 751 ble nylig prøvekjørt og er klar for fiske.

KLAR TIL FISKE: Mclay 751 med 300 hk
Suzuki-motor og toppspekket med Raymarine-utstyr.

Foto: Bengt Hansson

Første planlagte tur for Team Propell er 27. mars. Da skal Suzukien ha service hos Axelssons Marin i Strømstad. Jeg har brukt dem de siste årene og er veldig fornøyd. Deretter blir det to-tre dagers fiske i Vänern med min Trolling Master-makker Tord Fladeby. Skal bli fint å få noen fiskedager sammen så vi kan få finpusset teknikk og samarbeid.