onsdag 27. februar 2019

Flott dag med 5 lakser i Østersjøen

DAGENS STØRSTE:
Tom Høgseth med laks på ca 9 kg.

 Foto: Johan Abelsson

Andre fiskedag i Østersjøen med utgangshavn Simrishamn er unnagjort. Litt mer vind i dag fra vest ga veldig fine fiskeforhold. Solen skinte hele dagen og ga godt humør i båten, og også laksene var i bedre humør enn de var på tirsdag.

Vi fikk en laks på ca 4 kg på riggen allerede på morgenen på den stive og Oki-flasher som ble fisket på 33 meters dyp. Dette var en villfisk som ble satt ut igjen.

Litt lenger ut på formiddagen fikk vi et dobbelthugg. En laks tok den stive bak Oki-flasheren på 33 meters dyp, og nesten samtidig fikk vi en laks på sluken Hybriden i overflata. To lakser på 5-6 kg havnet i håven - en villfisk og en med kuttet fettfinne. Villfisken ble selvfølgelig satt ut igjen.

Så stilnet det av noen timer, men stemningen var god i knallværet. På ettermiddagen fikk vi et nytt dobbelthugg. Denne gangen kom begge huggene i overflata på to sluker av typen Hybriden. Atle Knapp tok den første som hugg siden det var hans tur. Denne fisken dro avgårde i godt tempo og det skreik godt i snella. Laksen gjorde også et høyt hopp på lang line. Den andre laksen som jeg fightet  var det ikke like stort trøkk i, men jeg skjønte at det var en ok fisk.

DOBBELTHUGG:
Denne villaksen kom i et dobbelthugg.
Atle Knapp fightet fisken som ble anslått
til ca 8 kg.

 Foto: Johan Abelsson

Etter litt krøll og surr kom Atle sin villfisk i håven, og den ble kjapt satt ut igjen. Min fisk kom også inn til håven etter litt stanging ved siden av båten. Atles villaks ble anslått til ca 8 kg og min laks som var finneklipt var ca 9 kg. Veldig fine og blanke lakser.

Etter dette hadde vi ett hugg i overflata som ikke satt. Resultat for dagen ble altså 5 landede lakser som vi fikk øst av Simrishamn i nærområdet. Temperaturen i vannet lå på rett under og opp til fire grader.

Må si det er et eventyr å ha denne type verdensklassefiske tilgjengelig og vil rette en takk til fiskeguiden Johan Abelsson for god guiding og en veldig trivelig dag. Torsdag er siste fiskedag for oss og vi lever i håpet om en skikkelig diger laks.

Les også: Fiskeguidens beste tips for østersjølaks
Følg gjerne @teampropell på Facebook og Instagram  

Les mer om: Laks | Østersjøen