onsdag 17. januar 2018

Derfor skal du alltid holde utkikk i båt
Mange av oss bruker autopilot, og blant trollingfiskere er det veldig vanlig. Det er behagelig - og det kan være sløvende.

Ta en kikk på videoen over så ser du hvorfor det er viktig å alltid følge med. Det kommer ikke frem hvor dette skjedde, eller når. Likefullt er det skremmende å se skadene, og dette kunne fort kostet menneskeliv.

Les mer om båter

Lik og følg oss på Facebook: @teampropell

Fikk diger villaks på Vänern: - Magisk vakker

Foto: Mikael Lundkvist

Det er fremdeles flott fisk i Vänern. Ta bare en kikk over: En villaks med lengde på 97 cm og anslått vekt av fangstmennene til over 12 kilo.

Henrik Björklund var den heldige som fikk kjøre fisken. Han var med team Kiwi med Mikael Lundkvist i spissen på trollingfiske lørdag. Skuta ble styrt ut fra Tösse til et område som kalles bassenget.

- Vi var helt alene. Ikke en båt så langt øyet kunne se. Uansett ble det en magisk dag, sier Mikael Lundkvist til Team Bull.

Les også: Tips og triks for trolling på Vänern

Teamet fikk først et dobbelthugg med gjedder. Så ble det helt stille hele dagen. I den siste fisketimen fikk de en liten ørret, men det var større ting på gang.

Mikael bestemte seg for å fiske på litt dypere vann, og da smalt det på dypriggen.

- Forsto at det var en bra fisk, men herregud. Første laksen over 10 kg. Veldig morsomt å se den svømme avgårde i god kondisjon også, sier han.

Ukjent med trollingfiske? Lær mer her

Hva de fikk praktlaksen på? Den lot seg lokke av en gjennomsiktig agnskalle med actiondisk foran. I agnskallen satt en ganske stor laue. Denne var stacket på 18 fots dybde over en annen stang med VK-flasher og VK-agnskalle i «steenson»-farge. Farten var 1,7-1,8 knop.

- Helt magisk vakker fisk, sier Mikael Lundkvist til Team Bull.

Lik og følg oss på Facebook - da får du fiskenyheter i feeden din

Har selv fått veldig flott villaks i Vänern. Ta en kikk på videoen fra 2016: