mandag 4. mai 2020

Bra fiske på Mjøsa igjen

DAGENS STØRSTE:
En fin ørret på 3 kilo falt
for en agnfisk på kvelden.

Søndag var jeg ute sør i Mjøsa sammen med kompis Rolf Fossumstuen som jobber i Navico. Målet med turen var å få alt Simrad-utstyret i AMT-en til å fungere perfekt - og fiske litt.

Vi brukte noen timer på oppsett av nye Simrad-skjermer og fintuning av sidescan og vanlige ekkoloddbilder. Nå fungerer det veldig bra. Autopiloten er også mye kjappere og holder kursen meget bra etter litt eksperthjelp.

Godt utpå dagen satte vi stengene ladet med agnfisk og da vi hadde fått ut 3 av 4 stenger fikk vi den første ørreten. Den tok i overflata på en Salsa-skalle og ble veid til 1,7 kilo. Det var veldig lite byttefisk og buer å se, og vi brukte fremdeles en god del tid på å skru på elektronikken. Vi søkte rundt i området og fikk etter et par timer enda en ørret i overflata. Denne veide 2,2 kilo og tok den samme agnskallen.

TOK I OVERFLATA:
Fin ørret på ca 2,2 kilo.

Vi dro oss over til vestsiden av Mjøsa mot kvelden, og her var det noe mer byttefisk og buer å se. Ved 21-tiden dro det til skikkelig i ei snelle på taket. Rolf tok stanga og en fin ørret danset bortover på vannflata. Fisken var stri og jeg trodde den var ganske stor. Derfor var vi litt skuffet da ørreten lå i håven og vi veide den til 3 kilo. Vi gjorde en runde til i området og fikk en ørret til på ca 1,5 kilo.

GLADLAKS:
Rolf Fossumstuen hjalp meg med
 fintuning av elektronikken.

Fiske er merkelig. Forrige tur fråtset ørretene i agn bak flashere. Denne gangen rørte de dem ikke. Rolf var uansett strålende fornøyd med totalt ca 8,5 kilo ørret fordelt på 4 fisker, og et par av fiskene ble med hjem til middagsbordet.

Alle ørretene vi fikk var villfisker og temperaturen i vannet lå på rett over 4 grader.

Les også: Se Mjøsa-veteranenes
Les mer om: Agnfiske | Mjøsa | Ørret