søndag 22. mai 2022

Fikk tre pundinger på samme tur

7,07 KG: Jan Egil med nattas
 første og største ørret.

Alle foto: Ronny Pedersen

Natt til 22. mai 2022 fikk Jan Egil Andresen og kompis Ronny Pedersen en opplevelse de seint vil glemme.

Jan Egil som bor på Elverum hadde endelig fått satt ut sin gamle 18 fots Nordan på Mjøsa. Målet var klart som vanlig: Storørret.

De hadde fisket i et område i Hamarfjorden med mye byttefisk i et par timer da det første hugget kom i mørket rundt midnatt.

- Jeg skjønte at den var stor siden den sto dypt. Det var kompisen som kjørte den først, men vi byttet på underveis. Da den brøt overflata så vi at den var skikkelig stor. Det var vanskelig å få den inn til båten, og den sto og stanget i strømmen fra motoren. Vi lyktes til slutt, sier Jan Egil til meg med et stort smil på Facetime.

Ørreten ble lagt ei diger balje med vann og ble forsiktig veid til 7,07 kg og målt til 91 centimeters lengde. Full jubel i båten.

Storfiskhugg nummer 2

Gutta satte ut igjen og fisket gjennom samme området gang på gang. Ca en time seinere skrek det i ei snelle igjen.

- Da smalt det ordentlig. Vi skjønte den måtte være like stor. Fisken tok med seg to andre snører og lagde et salig kaos, forteller Jan Egil.

Dette klarte de to å få løst opp siden ørreten utrolig nok sto ganske i ro. 

- Hadde et skikkelig kjerv med snører og agn i motorbrønnen etterpå. Det skal ikke være mulig å få inn fisken når sånt skjer, sier Jan Egil.

7,03 KG: Jan Egil med
nattas andre storørret.

Denne kabben veide de to til 7,03 kg og målte den til 83 centimeter lengde. Fisken ble sendt ned i det kalde mjøsvannet, og jubel og skrik fra båten tok seg opp til nye høyder.

Hvordan var det å få oppleve dette?

- Nå er sesongen redda og jeg kan selge båten, sier Jan Egil at han tenkte. 

- Dette er en drøm som gikk i oppfyllelse. En lykkerus.

De to kameratene var nå - selvfølgelig - godt fornøyde, men fortsatte å gnu på samme plassen. De skulle få betalt - med renter.

Storfiskhugg nummer 3

- Det begynte å lysne da det smalt i overflata for 3. gang på samme plassen. Da så vi bare på hverandre. Jeg sa til kompisen at denne er like tung. Er det mulig!?

Den tredje ørreten var også en punding (mjøsuttrykk for ørret over 6 kg). Den ble veid til 6,08 kg og 79 centimeter før den fikk svømme videre.

PUNDING:
Ørret på rett over 6 kilo.
En såkalt punding.


Jan Egil forteller at han skalv da han kom på land etter opplevelsen, og at det har gått i ett med meldinger og telefoner. Også Hamar Arbeiderblad har skrevet om fiskelykken.

Team Propell bøyer seg i støvet og gratulerer med en fantastisk fangst og opplevelse. Det er tatt mange store ørreter i Mjøsa allerede både fra båt og land, så dette lover godt.

EKSTREM GLEDE:
Ronny Pedersen (foran) og
 Jan Egil Andresen

Selv har jeg vært ute sammen med kompis Tord Fladeby i Team Flaks et par turer. Den første kvelden fikk vi én ørret på 45 centimeter. Natt til 22. mai fikk vi fire ørreter på 46-58 centimeter. Tord har vært ute flere turer og har hatt veldig bra fiske. Team Propell-båten kommer endelig på Mjøsa i løpet av uka siden vannstanden nå begynner å bli litt bedre.


Les mer om: Mjøsa | Ørret