søndag 9. juni 2024

NM i trollingfiske 2024: Team Propell på 2. plass

VÅR LENGSTE:
Simen Høgseth med
ørret på 74 cm.


En 16 timers maratonøkt på Mjøsa er over og fisket ga uttelling for oss.

Norgesmesterskapet i trollingfiske (såkalt avansert dorgefiske) ble arrangert 8.-9. juni på Mjøsa med utgangshavn Gjøvik. Fisketiden var fra kl. 17.30 lørdag til kl. 09.30 søndag og det deltok 89 båter.

Jeg hadde med sønnen min Simen som i fjor og hadde en plan for hvor vi skulle fiske. Testfiska med magert resultat natt til torsdag, men fant og fikk fisk natt til fredag med ørreter på 78 cm (5,8 kg), 85 cm (5,5 kg) og 61 cm. 

TESTFISKE: 
5,8 kilo.

TESTFISKE: 
5,5 kilo.

Vi satte kursen til samme området og begynte letinga etter bitevillig ørret. Hadde flere hugg i overflata tidlig på kvelden. Enten satt ikke fisken på kroken eller så var de for korte til å telle i konkurransen. Vi utvida søkeområdet litt og ca kl 21.30 fikk vi en godkjent ørret (minimumsmålet var 54 cm) på dypriggen. Fisken var 61 centimeter og ga godt med poeng. 

Vi fikk ikke flere hugg og søkte oss nordover siden det etter hvert ble veldig mange båter i det området vi starta. Ca kl 24 ble det fast fisk igjen. Denne tok ei lett nedblyet laue i overflata og ga en god kamp. Simen kjørte fisken fint, mens jeg tok håvejobben. Denne ørreten var 74 centimeter lang og ga bra med poeng i fang og slipp-konkurransen. 

TO TETTE:
73 og 58 centimeter.

FLOTT MJØSØRRET:
Vår nest lengste på 73 centimeter.

Fisket stilna av for oss, men rett før klokka 03 fikk vi to kjappe. Først en ørret på 58 og så en på 73 centimeter. Her rakk vi ikke å sette ut den første ørreten før den andre også lå i balja. Alle ørretene falt for lauer i Troutman-skaller. Nå skjønte vi at vi hadde muligheter for å hevde oss i toppen.

Kjørte fullt konsentrert og miksa og triksa med forskjellige agnskaller og flashere av og på uten at det hjalp noe. Fisken ville ikke ta fram til vi måtte avslutte kl 09.15 søndag morgen.

Det viste seg at det var tre team som hadde 4 tellende ørreter og dermed kapra de tre øverste plassene. Denne gangen tippa ikke marginene i vår favør og vi endte på en 2. plass. Det er vi selvsagt veldig fornøyde med. Gratulerer til norgesmester Marius Hagen og til Stig Sørensen som tok 3. plassen. Norges Trollingforbund som arrangerer konkurransen hvert år hadde 20-års jubileum. Tusen takk til ildsjelene som står på og arrangerer hvert år. Folk sitter oppe hele natta og tar imot bilder fra oss som fisker. Arrangementet krever mye jobb og går selvsagt utover arrangørenes eget fiske. Takk også til sponsorene som stiller med premier. Vi vant en Cannon Easi-Troll-dyprigg fra Mjøsservice. 

Les mer om: Mjøsa | Ørret Agnfiske Fiskekonkurranser