søndag 4. mars 2018

Billig service på båtmotor i Sverige

SERVICE I KULDA:
Mekaniker John sto klar da jeg kom.
Heldigvis var det bare 5-6 kuldegrader.
 Før i uka var det vesentlig kaldere. 

Fredag tok jeg turen til Axelssons Marin i Strömstad akkurat som jeg har gjort de siste årene. Suzuki 140 HK-motoren fikk en etterlenget service med olje-, girolje- og pluggskift, samt inspeksjon og smøring.

STOR UTSTILLINGSHALL:
 Godt utvalg av Mercury-motorer, båter
 og masse annet båtutstyr.

Axelssons Marin er ikke autorisert Suzuki-forhandler, men det har ingen betydning for meg da garantien på motoren fra 2009 er utgått. De har uansett diagnoseverktøy og gode mekanikere. I tillegg har de god service. Serviceprisen ligger på ca 2600 svenske kroner uten diagnose på min motor, og det er omtrent det halve av priser jeg har sett i Norge. Du kommer da også under tollgrensen på 3000 kr om du er ute av Norge i under ett døgn.

RETT VED SJØEN:
Axelssons Marin forhandler
Mercury-motorer, Ryds-, Terhi-,
Uttern- og Valiant-båter. 

Planen denne uka var å ta service på båten og få fisket med guiden Johan Abelsson etter laks i Østersjøen. Det ble dessverre ikke noe av fiskingen på grunn av kraftig vind, kulde og is, men nå er ihvertfall båtmotoren klar for nye eventyr.

Les også: Ny norsk aluminiumsbåt med kabin

På vei hjem tok jeg en tur innom Kim Juliussen i Fredrikstad trolling for en fiskeprat og litt juging. Håper å få til en tur på sjøen med Kim i hans lille båt i nærområdet der han bor og teste sjøørreten i vår.

BLID KAR: Det ble både kaffe
og kaker under besøket. Veldig trivelig
 å treffe Kim igjen. 

Lik og følg oss på Facebook: @teampropell
Les mer om båter