torsdag 12. april 2018

Morten fikk kjempesjøørret: - Jeg brølte høyt

Foto: Morten Pallesen

Alle vet at det går veldig store sjøørreter i Danmark og Sverige, men det er ikke lett å få dem.

Danske Morten Pallesen (35) fra Allerød har klart det kunststykket. Tirsdag hadde han tenkt å ta seg en tur til Isefjorden, men ombestemte seg og dro heller til Sjællands nordkyst. Det var et godt valg, for å si det mildt.

Morten skriver på Facebook: - Etter nesten 3 timers fiske som bare hadde gitt noen etterfølgere valgte et diger beist å ta min Horny Herring. Ny personlig rekord og en dag man nok aldri glemmer.

Den fantastiske sjøørreten ble målt til 82,5 cm og veide hele 7,1 kg.

Fiskejournalen som også har snakket med Morten skriver at han fant seg en vik i le av regn og vind og begynte å kaste. På et av kastene så han kystwobb
leren da den kom inn over den lyse sandbunnen, og at noe virkelig stort fulgte etter.

Synes du Mortens sjøørret er stor? Denne var enda større

FET ØRRET: Fisken falt
for en kystwobbler, Horny Herring. 

Foto: Morten Pallesen

- Det var et monster og adrenalinet gikk rett i taket. Jeg hadde omtrent ti meter på meg til å lure den til hugg. Jeg satset på noen veldig raske innsveivinger og fulgte opp med et spinnstopp, sier Morten til Fiskejournalen.

Da gjorde sjøørreten et utfall men bommet. Morten gjorde en ny rask innsveiving, stoppet opp igjen og lot kystwobbleren synke. Da sa det pang og han satte et perfekt mothugg. En beinhard kamp begynte.

- Den gjorde et voldsomt utras langs stranden. Jeg ble overrasket over at den holdt seg på grunt vann og presset på.

Sjøørret eller laks? Kan du se forskjell?

Morten forteller at fisken sto stille i noen minutter og ikke kunne rikkes. Da vadet han nærmere og ørreten begynte å velte seg i overflaten.

- Fisken var kroket ytterst. Jeg fikk kjørt håven rundt fisken med hodet først. Da gikk det opp for meg at nettet ikke var stort nok. Halen stakk ut og fisken var vill. Jeg måtte slå begge armene rundt både fisk og håv gikk mot stranden.

- Hva følte du da fisken endelig var sikret?

- Jeg brølte så høyt at jeg tror man kunne høre det i hele Nord-Sjælland, skriver Morten til meg. 

Lik og følg oss på Facebook for flere fiskenyheter
Les mer om sjøørret