mandag 26. desember 2016

Nam! Prøv kveite med chorizosalsa


Blitt mye kjøtt hitill i jula? Prøv denne deilige fiskeoppskriften, da vel. Den er egentlig beregnet for torsk, men er like god med kveite. Oppskriften er også med søtpotetmos, men jeg lager den ofte med vanlig hjemmelaget potetmos. Mye smør og fløte i mosen er viktig.

Her er det bare naturlige ingredienser og chorizosalsaen gir deilig smak til kveita. Lett er det å lage også.

En viktig ting når du baker kveita: Bruk lav varme for å få saftig fisk. Jeg baker kveite på ca 150 grader i ca 15 minutter avhengig av filettykkelsen. Pass bare på så fisken ikke blir stående for lenge. Da blir fiskekjøttet tørt. Du kan også bruke steketermometer. Kjernetemperaturen skal være ca 50 grader.

Oppskriften finner du i sin helhet her. Lykke til, bon apétitt og fortsatt god jul.

Flere oppskrifter finner du her.