mandag 25. september 2017

Stekt kveite med risotto og limesmør


Kveite er en eksklusiv og nydelig matfisk. Er så heldig å ha litt i fryseren og da må forskjellige oppskrifter prøves. Nylig lagde jeg kveite med hvit risotto og det ble veldig bra.

Risottoen kjøpte jeg på Coop Extra. Ferdig oppskrift på baksiden av pakka.

Kort fortalt: Til 3-4 personer. Lagde 1 liter grønnsaksbuljong. En løk og et fedd hvitløk ble stekt blanke i panna. Risottoen ble så stekt kort før jeg hadde i buljongen i to omganger. Dette ble så kokt inn til risottoen var passe myk. Tar 15-20 minutter totalt. Blandet inn kokte grønne erter og små gulrøtter som ble kjøpt frosne. Det finnes mange risotto-oppskrifter. En annen som kan passe ser du her.

Les også: Den største kveita fra årets tur

LIMESMØR:
Legges oppå den ferdig stekte kveita.
Anbefaler å ha i litt hakket rød chili.

Vi lagde også limesmør, som er deilig tilbehør til fisk (dette kan droppes). Legg smøret oppå de stekte fiskestykkene før servering. Limesmøret må lages først - gjerne dagen før. Oppskriften finner du på bloggen til Morgan Lewin og dette kan fint brukes til annen fisk også.

Kveita stekte jeg i stekepanne. Krydre med salt og pepper. Stek fiskefileten med en nøytral olje på ganske høy varme for å få stekeskorpe på begge sider. Deretter skrur du ned varmen, har i deilig meierismør eller kviteseidsmør og steker videre mens du hele tiden øser smøret over fiskefiletene. Pass på så du ikke steker kveita for mye. Da blir den tørr.

En annen mulighet er å bake kveitefiletene i ovnen. 150 grader og ca 15 minutter er et godt utgangspunkt avhengig av størrelsen på filetene.

Server med risotto i bunn som du strør revet parmesanost over. Legg kveitefiletene oppå med et par skiver limesmør på toppen. Nam!

Disse må du få med deg: Her sluker kjempekveita torsken | Ekspertens kveitetips Lurer kveitene med wobbler | Slik finner du kveita