tirsdag 19. mai 2020

Ny femkilosørret på Mjøsa

ÅRETS STØRSTE:
Ørret på 5,1 kilo,
73 cm lang.

Tok en ny tur etter storørreten sør i Mjøsa mandag kveld sammen med kompis Atle Knapp. Vi startet i 17-tiden, men også denne kvelden måtte vi vente på huggene. Forholdene var nesten for fine med speilblank vannflate og mye sol. Vanntemperaturen lå stort sett på rett over 4 grader.

VILLØRRET:
Atle Knapp med fisk på
ca 2,8 kilo.

Rett etter kl. 20 kom det første hugget i overflata på agnfisk. En fin villørret anslått til 2,8 kilo havnet i håven og fikk være med på noen kjappe bilder. Vi fortsatte å fiske i samme området da vi så fisk i overflata, både stort og smått. Vi så derimot lite byttefisk i dypet.

Ca kl. 22.30 kom hugg nummer to i overflata. En ny flott villørret var kjapt innom håven. Denne fisken anslo vi til ca 3,8 kilo. Bra stemning i båten og trua på større fisk økte.

FIN FISK:
Atle med ørret på ca 3,8 kilo.

Vi fisket inn i mørket og fikk en liten ørret på ca 42 cm. Så ved 23.30-tida fikk vi et godt hugg i overflata, og jeg kjente god tyngde i stanga. Fisken var ganske stri, men havnet etter hvert i håven. Hadde faktisk tro på at denne kunne være over magiske 6 kilo - punding. Fisken ble veid i veienett til 5,1 kilo, og den var 73 cm lang. Dette er den største ørreten i Propell-båten i år.

Ørreten var ikke vill, men ble satt pent ut igjen. Den vinket kvikt med halen som takk og forsvant i dypet. Vi takket også for oss da klokka hadde bikket 24.

Best denne kvelden var Salsa- og Jackpot-skaller. Vi fikk også en ørret bak VK3-flasher.

Les også: Tips til storørret på Mjøsa
Les mer om: Mjøsa | Ørret | Agnfiske